Džekina žrtva postaje legenda u svojoj zemlji: Samo je jedan čovjek iznad njega

Dragović niže uspjehe

Džekina žrtva postaje legenda u svojoj zemlji: Samo je jedan čovjek iznad njega

E. Ganibegović

FK Crvena zvezda osvojila je titulu prvaka Srbije, petu u nizu. 

Samim tim, titulom prvaka okitio se i austrijski defanzivac balkanskih korijena Aleksandar Dragović.

Za Dragovića je ovo treća zemlja u kojoj osvaja titulu prvaka, nakon Ukrajine i Švicarske.

U periodu od 2011. do 2014. godine četiri puta je bio prvak Švicarske s Baselom, da bi u naredne dvije sezone s Dynamo Kyivom bio prvak Ukrajine. Poslije šest godina posta, došla je i titula u Srbiji.

Dakle, Aleksandar Dragović do sada u svojoj karijeri ima ukupno sedam titula državnog prvaka i po tome je drugi u Austriji. Ispred njega je samo najveća zvijezda tamošnjeg fudbala, David Alaba. 

On je kao član Bayerna deset puta bio prvak Njemačke, a ove sezone stigla je i prva titula prvaka u Španiji do koje je došao igrajući za Real Madrid.

Oglasi

Podsjetimo, bh. javnost je Aleksandra Dragovića najviše upoznala u martu 2015. godine kada je imao sukob s Edinom Džekom u prijateljskoj utakmici Austrije i Bosne i Hercegovine (1:1).

Do koškanja je došlo nakon što je Dragović opsovao Bešiću u neposrednoj Džekinoj blizini, koji je austrijskog defanzivca odmah odvojio i potom mu održao bukvicu. Strasti su se brzo smirile, iako je izgledalo kao da će ga Džeko naprosto 'zgromiti' kako je krenuo prema njemu.

"Odmah nakon utakmice sam se izvinio Džeki i rekao mu da su me ponijele emocije. Bilo, prošlo", rekao je Dragović 2018. godine uoči gostovanja u Zenici u okviru Lige nacija.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, novi selektor reprezentacije Austrije, Ralf Rangnick, izostavio je Aleksandra Dragovića sa spiska za junske utakmice protiv Hrvatske, Danske (2) i Francuske.

Ova odluka dojučerašnjeg menadžera Manchester Uniteda pomalo je zbunjujuća, jer je Dragović rekorder po broju nastupa u Austriji u trenutnoj generaciji, u martu je upisao 100. nastup za tu selekciju, a protiv Škotske je bio i kapiten.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi