Crvena zvezda po 32. put prvak Srbije, Saničanin se nije proslavio na Marakani

Stigao novi trofej

Crvena zvezda po 32. put prvak Srbije, Saničanin se nije proslavio na Marakani

A. Čaušević

Crvena zvezda je s minimalnih 1:0 pobijedila Vojvodinu što je beogradskom timu bilo dovoljno za osvajanje 32. titule prvaka. 

Po prvi put u klupskoj historiji Zvezda je stigla do četvrte titule u niz i to poslije 22. uzastopnog trijumfa u prvenstvu Srbije.

Pobjednika na stadionu Rajko Mitić odlučio je autogol iz 13. minute kada je vlastitu mrežu zatresao bh. reprezentativac Siniša Saničanin.

Posljednje dvije titule Crveno-beli su osvojili pod vodstvom Dejana Stankovića, dok je trijumfalni period započeo Vladan Milojević.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda sada ima 98 bodova, a ukoliko pobijedi u preostale četiri utakmice doći će do nevjerovatnih te ujedno rekordnih 110 bodova.

Inače, do kraja sezone Zvezda može osvojiti i duplu krunu, prvu nakon 14 godina. Finalni meč protiv Partizana će se igrati na popularnoj Marakani 25. maja.

Top Komentari

jose
Kako može biti prvak Srbije 32. put kad se prvenstvo Srbije igra od 2006. godine!?
2 0
C.Banks
Ni sad ne znam gdje ovaj Saničanin igra
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi