Crvena zvezda pravi novi stadion: Ovo će biti svemirska Marakana!
Foto: Kurir.rs

Beograđani se ne šale

Crvena zvezda pravi novi stadion: Ovo će biti svemirska Marakana!

Fudbalski klub Crvena zvezda namjerava rekonstruisati Marakanu u naredne dvije godine i od nje napraviti ultramoderni evropski stadion koji bi bio broj 1 u regionu.

To je projekat koji će beogradski klub koštati oko 200 miliona eura, a priču o istom donosi Kurir. Stadion ostaje na istom mjestu, na njemu bi se tokom renoviranja trebale igrati utakmice, a postoji mogućnost da će dobiti čak i atletsku stazu jer je cilj da se koristi 365 dana u godini kako bi se isplatio čelnicima kluba.

Nova Marakana trebala bi imati kapacitet od 42.000 gledalaca i biti rasprostranjena na 16,5 hekrata zemlje čiji vlasnik je Zvezda. Tokom izgradnje novog stadiona bit će renovirane sve tribine osim zapada koji bi samo trebao biti spušten do trerena u slučaju da se klub ne odluči praviti atletsku stazu.

"Najbliži smo rješenju da budući stadion ima kapacitet od 42.000 gledalaca jer takvo rješenje vidimo kao najoptimalnije ako se uzmu u obzir cijena izgradnje, period trajanja građevinskih radova i potrebe kluba kao što je FK Crvena zvezda. Sve to zahtijeva investiciju od približno 200 miliona eura", kazao je direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić za Kurir i dodao:

"Konačnu riječ o idejnom i izvođačkom projekta bi dao investitor u skladu sa standardima FIFA i UEFA. Cilj nam je da stadion bude u funkciji tokom cijele godine, 365 dana. Planirano je da nakon pribavljanja građevinske dozvole sama izgradnja traje dvije do tri godine. Cilj je da definišemo model same izgradnje koji će omogućiti Zvezdi da tokom perioda izgradnje novog stadiona u najvećoj mogućoj mjeri koristi stadion 'Rajko Mitić'".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Direktor stadiona 'Rajko Mitić' Miodrag Ćorović kazao je da se detalji još razrađuju i da zbog toga klub ne izlazi u javnost s ovim informacijama, ali da bi uskoro trebala biti održana press konferencija ovim povodom. On je dodao će će nova Marakana biti broj 1, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Top Komentari

Keno
atletske staze se trebaju zabraniti na fudbalskim stadionima, najveca glupost
8 1
Saray
Al u kurcu nema više Juge da im pravi stadion bedža.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi