Perfektan start sezone za Arsenal
Foto - EPA

Trijumf protiv Crystal Palacea

Perfektan start sezone za Arsenal

M. Šljivak

Arsenal je u 1. kolu engleske Premier lige savladao kao gost na Selhurst Parku u Londonu ekipu Crystal Palacea s 2:0.

Topnici u novu sezonu Premiershipa ulaze s velikim ambicijama. Doveli su igrače s kojima žele konkurisati za vrh i sezona je počela veoma dobro po ovaj klub.

Ofanzivno Arsenal ulazi u ovaj meč. Već u četvrtoj minuti veliku priliku propušta Gabriel Martinelli, no Brazilac se za promašaj iskupio nešto kasnije.

Bolju igru Arsenal je pretvorio u vodstvo u 20. minuti meča. Nakon kornera Zinchenko spušta loptu na peterac, a Martinelli pogađa mrežu domaćeg tima za prednost od 1:0.

Crystal Palace se probudio nakon primljenog gola. Imali su domaći nekoliko opasnih situacija pred golom Topnika, ali sjajni Aaron Ramsdale nije dozvolio da se rezultat promjeni.

Oglasi

Golman Topnika je u 42. minuti upisao sjajnu odbranu nakon šuta Edouarda sa samo nekoliko metara i Arsenal na odmor odlazi vodstvom od 1:0.

Nastavak meča također donosi dosta jak ritam igre. Ramsdale na otvaranju drugog dijela zaustavlja i šut Ezea, a na drugoj strani je Saka imao dobru situaciju. Međutim, bio je sebičan i propala je velika šansa.

Potom se tim Mikela Artete potpuno povlači. Crystal Palace je dominirao posjedom lopte, ali izostale su prave šanse jer je defanziva gostiju radila perfektan posao.

Dileme oko pobjednika riješene su u 85. minuti. Bukayo Saka šutira, lopta pogađa Marca Guehija i završava u mreži za 2:0.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 2:0 i Arsenal je na odličan način počeo novu sezonu u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:

Crystal Palace - Arsenal 0:2

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...odlicna utakmica,C.Palace je fulio 2-3 mrtva zicera kod 0:1,dobra su ekipa...Arsenal ozbiljan konkurent u borbi za 4.mjesto...
1 14
user1632337431
Ovo je Arsenal!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi