I to je moguće: Promijenili godinu osnivanja i postali najstariji klub na svijetu

Engleski premierligaš

I to je moguće: Promijenili godinu osnivanja i postali najstariji klub na svijetu

E. Ganibegović

Čini se da imamo novi najstariji klub na svijetu. 

Naime, engleski Crystal Palace promijenio je godinu osnivanja kluba i tako postao najstariji klub u historiji fudbala.

Njihov PR tim objavio je da je godina osnivanja s 1905. godine promijenjena na 1861. godinu.

Također, navodi se da je Palace prvu evidentiranu utakmicu odigrao 15. marta 1862. godine kada su poraženi od Forresta, te je to bila i prva utakmica između dvije ekipe koje su furmirale FS Engleske.

Trenutno, FA smatra da je Notts County najstariji profesionalni klub na svijetu, a klub iz Nottinghama osnovan je 1862. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što svakako treba istaći jeste i to da je 1857. godine osnovan Sheffield koji nije u konkurenciji jer se ne radi o profesionalnom klubu.

Top Komentari

Chico
Isto ko zrinjski. Umjesto 1995., oni 1905
21 3
Gr0hot
Zrinski bi trebalo biti korektno naspram lika po kome su ime klubu dali, znaci nema NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ NJ
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi