Ludnica i nevjerovatna golijada u Londonu na utakmici na kojoj to niko nije očekivao

Crystal Palace savladao West Ham

Ludnica i nevjerovatna golijada u Londonu na utakmici na kojoj to niko nije očekivao

Esmer Oštraković

Fenomenalnu utakmicu u okviru 34. kola Premiershipa odigrali su Crystal Palace i West Ham, a pobjedu je na kraju ostvarila domaća ekipa. Konačan rezultat bio je 4:3.

Krenulo je sjajno za goste koji se bore za opstanak u ligi jer su već nakon samo 9. minuta igre došli do vodstva od 1:0. Strijelac je bio Souček.

Šest minuta kasnije stvari su vraćene na početak. Ayew je primio loptu koju mu je uputio Olise, te je matirao gostujućeg golmana.

U 20. minuti totalni preokret Crystal Palacea, a strijelac je bio Zaha. Deset minuta kasnije novi gol u mreži gostujuće ekipe.

Ovaj put strijelac je bio Schlupp koji je pogodio za 3:1 i činilo se da je već tada utakmica riješena i da će to domaći lagano privesti kraju.

Ipak, u 35. minuti gosti se preko Antonia vraćaju u utakmicu. Na odmor se otišlo pri vodstvu Crystal Palacea od 3:2.

Na novi gol se čekalo sve do 66. minute kada je Eze pogodio sa bijele tačke i tako donio novu prednost od dva gola razlike za svoju ekipu.

Rezultatsku neizvjesnost utakmici je vratio Aguerd koji je pogodio u 72. minuti, ali više od toga gosti nisu mogli na ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crystal Palace se nakon ove pobjede probio na 11. mjesto gdje će biti barem na kratko, ali ne brinu za opstanak u ligi.

Sa druge strane West Ham je na 15. mjestu i samo su pet bodova iznad mjesta koje vodi u niži rang u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi