Španac zaplakao na terenu nakon što je postigao gol za pamćenje
Pablo Fornals je u meču Bournemouth - West Ham postigao jedan od najljepših golova sezone (Foto: Screenshot)

Fornals nije mogao izdržati

Španac zaplakao na terenu nakon što je postigao gol za pamćenje

Midhat Šljivak

West Ham je u 32. kolu engleske Premier lige savladao na gostovanju Bournemouth s 4:0 i došao je do velika tri boda u borbi za opstanak. Posebnu pažnju privukao je pogodak španskog fudbalera Pabla Fornalsa koji je postavio konačan rezultat susreta u 72. minuti meča. On je zabio takozvanim 'škorpionom', a zatim je tokom slavlja zaplakao.

Pablo Fornals postigao je danas jedan od naljepših golova sezone. Španski fudbaler zabio je udarcem poznatijim kao 'škorpion' i zaključio je pobjedu svog tima.

Fornals je dobro pratio akciju. Nije imao druge opcije nego da pokuša zabiti na ovakav način i u tome je na kraju i uspio.

[twitter]https://twitter.com/60yw0nd3r/status/1650206696948609024[/twitter]

Zatim je krenula proslava gola. U jednom trenutku su prodadile i emocije, pa je ovaj 27-godišnji veznjak zaplakao u zagrljaju saigrača.

Razlog suza je minutaža. Navikao je da bude ključni čovjek gdje god da je igrao, a u West Hamu situacija nije naročito lagana.

Oglasi

"Nije lako nikome jer svi žele igrati. Tako je i kod mene lično", rekao je Fornals i dodao je:

"Zahvalan sam na prilici za igru. Odigrali smo odličan meč, mnogo nam znači pobjeda i ovo je za mene veoma bitna utakmica", poruka je španskog veznjaka.

Pablo Fornals je ove sezone odigrao 26 utakmica u Premier ligi. Ima učinak od dva gola i jedne asistencije, no u posljednjih šest utakmica sakupio je jedva 70 minuta.

Zbog toga je Španac bio veoma razočaran. Nije navikao da grije klupi i to je danas uzrokovalo suze na njegovom licu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski veznjak je već četiri godine stanovnik Londona. Stigao je među Čekićare 2019. godine iz Villarreala i igrao je dosta dobar fudbal. Ukupno je nastupio u 170 utakmica i postigao je 20 golova.

U karijeri je ovaj 27-godišnjak još nastupao za Malagu u kojoj je i počeo karijeru, dok je za reprezentaciju Španije nastupio u šest utakmica i postigao je jedan pogodak

Top Komentari

nakopitam
i vlaski picici @E.Car @Hadzija123 i @PapaK su plakali kada su NAJVECI KLUBOVI SARAJEVO I ZRINJSKI ZABILI MALIM SELIMA SIMIN HANU I VRAPCICIMA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi