Čudesni Messi je "samo" uspio izjednačiti nevjerovatan rekord Kodre, hoće li ga Benzema oboriti?

Postavljen 1994. godine

Čudesni Messi je "samo" uspio izjednačiti nevjerovatan rekord Kodre, hoće li ga Benzema oboriti?

Admin Čaušević

Meho Kodro je jedan od najboljih fudbalera u historiji BiH. Legendarni fudbaler je svoju slavu stekao igrajući za Real Sociedad i Barcelonu početkom i sredinom 90-ih godina prošlog vijeka. 

Nekada odličnog napadača bh. javnost uglavnom pamti po dva gola postignuta u El Clasicu, međutim dok je igrao za Real Sociedad pružao je i više nego odlične partije koje su ga i dovele do Nou Campa.

Kodro je 1994. godine postavio zaista nestvaran rekord kojeg ni čudesni Leo Messi, čovjek preodređen za postavljanje rekorda u La Ligi, nije uspio nadmašiti.

Bivši selektor reprezentacije BiH je igrajući za klub iz Baskije zabio devet uzastopnih golova za svoj tim, a isti učinak je ostvario Messi 2010. godine.

Argentinac je zabijao Malagi, zatim dva puta protiv Almerije, hat-trick Valenciji te te prva tri gola u pobjedi nad Zaragozom 4:2. Seriju mu je prekinuo Zlatan Ibrahimović koji je zabio četvtri gol na tom duelu.

Ove rekorde mogao bi izjednačiti, ali i prestići Karim Benzema koji je najbolji igrač Real Madrida ove sezone.

Sa hat-trickom protiv Athletic Bilbao Benzema je postigao sedmi uzastopni gol Kraljeva i tako sustigao legendarnog Ferenca Puškaša.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Los Blancosi sutra gostuju Getafeu, a francuski napadač bi se mogao izjednačiti s Kodrom i Messijem.

Benzema igra jednu od najboljih sezona u životu. Računajući sva takmičenja do sada je zabio 30 golova te ukoliko u narednih pet mečeva zabije još tri gola oborit će lični rekord. Najbolji učinak ima u sezoni 2011/2012 kada je zabio 30 golova.

Top Komentari

Medo-Brundo
Nasa legenda!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi