Čudni su putevi fudbalski: Musemić ga otpisao, pa otišao u Hong Kong

Iskusni stoper ima novi klub

Čudni su putevi fudbalski: Musemić ga otpisao, pa otišao u Hong Kong

Saša Novaković, koji se krajem prošle sezone razišao sa Sarajevom, napokon je pronašao novi klub.

Hrvatski defanzivac nije bio u planovima Husrefa Musemića i dobio je odriješene ruke da potraži novi angažman, a nakon više od dva mjeseca potrage konačno se skrasio. I to u dalekom Hong Kongu.

Novi klub ovog 27-godišnjeg nogometaša rođenog u Osijeku je tamošnji prvoligaš R&F, koji je inače filijala kineskog Guangzhoua kojeg vodi legendarni Dragan Stojković, a ugovor između dvije strane je potpisan do juna sljedeće godine.

"Sve se desilo iznenada i veoma sam zadovoljan. Imao sam priliku da vidim utakmicu buduće ekipe na otvaranju sezone, a cilj je borba za prvo mjesto u šampionatu koji ima deset kluba. Ovo je za mene novi izazov", kazao je Novaković, čiju izjavu prenosi HotSport.

Putevi profesionalnih fudbalera su čudni i nepredvidivi, a Daleki istok je, očito, trenutno 'in'.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi