Čudo zvano Leipzig: Pa ni najboljem Bayernu to nije pošlo za rukom

Srušili rekord

Čudo zvano Leipzig: Pa ni najboljem Bayernu to nije pošlo za rukom

E. Škorić

Red Bull Leipzig igra fantastično i srušio je jedan zanimljiv rekord u njemačkoj Bundesligi.

Leipzig je trenutno lider u Bundesligi sa 37 bodova u 17 kola, a ove sezone je uspio da napravi ono što niko prije njih nije u njemačkom prvenstvu.

Naime, ova momčad je uspjela da na osam uzastopnih utakmica u Bundesligi postigne najmanje tri gola, što nije uspjelo ni onim najjačim generacijama Bayerna.

Počelo je protiv Mainza 8:0 pobjedom početkom novembra, a onda su nogometaši Leipziga postigli četiri gola Herthi i Kelnu, tri Paderbornu, pa tri Hoffenheimu, zatim po tri gola u mečevima protiv Borussije, Fortune i proteklog vikenda Augsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je najefikasniji tim Bundeslige sa 48 pogodaka, dok su primjerice igrači Bayerna postigli 46, a Borussije Dortmund 41 pogodak.

Top Komentari

Jupp
Kao navijač Bayerna, volio bi da Leipzig osvoji ligu ! Prvo što bi samim tim uticao na kvalitet lige, ostale ekipe bi imale više motivacije, možda bi se i više novca trošila na pojačanja i ojačali ligu. Zadnjih nekoliko godina je stagnirala Bundesliga, značajno opao kvalitet iste.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi