Završen veliki januarski transfer: Zvijezda Atletico Madrida za 50 miliona preselila u Premiership

Sve je dogovoreno

Završen veliki januarski transfer: Zvijezda Atletico Madrida za 50 miliona preselila u Premiership

E. Oštraković

Dosta promjena trebalo bi biti u narednom periodu u Atletico Madridu, a očito je da je već krenula čistka nekih nogometaša iz ovog kluba kako bi se napravilo mjesta za pojačanja.

Tako je jedan od nogometaša koje je dosta dugo Atletico Madrid pokušavao prodati Matheus Cunha koji će svoju karijeru nastaviti u Premiershipu.

Naime, bio je Cunha na meti brojnih klubova, a u svom dosadašnjem klubu nije baš opravado epitet pojačanja kako se to očekivalo.

Ove sezone odigrao je ukupno sedamnaest utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići samo dva gola, a oba su bila u domaćem prvenstvu.

Upravo to je bila kap koja je prelila čašu za Diega Simeonea, te je saopštio Cunhi da neće imati previše prostora za igru u nastavku sezone.

Cunha je u Atletico Madrid stigao u augustu 2021. godine iz Bundeslige, tačnije iz Herthe i to za 30 miliona eura, te nije opravdao epitet pojačanja.

Oglasi

Ipak, Atletico Madrid če čak zaraditi na njegovoj prodaji, tako da će barem sa te strane na kraju biti zadovoljni čelnici ovog kluba.

Specijalista za transfere, Fabrizio Romano, potvrdio je da će Cunha u januaru postati novi igrač Wolverhamptona, te da je sve dogovoreno.

On će biti na pozajmici do kraja sezone, ali sa obaveznim otkupom ugovora i to po cijeni između četrdeset i pedeset milina eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Matheus Cunha novi je igrač Wolvesa. Postignut je dogovor, a dogovoreni su i lični uslovi. Riječ je o posudbi sa obaveznim otkupom na kraju sezone po cijeni između 40 i 50 miliona eura. Medicinski pregledi zakazani su za naredne dane kada će biti potpisana i sva potrebna papirologija", napisao je Romano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi