Nadao se do posljednjeg časa da će biti na spisku za Katar, ali uzalud: Čuli su se samo jecaji...

Teško je sve to podnio

Nadao se do posljednjeg časa da će biti na spisku za Katar, ali uzalud: Čuli su se samo jecaji...

E. Škorić

Tite je na spisak od 26 igrača za Svjetsko prvenstvo uvrstio čak devet napadača, ali nije bilo mjesta za zvijezdu Atletico Madrida. Kada je to saznao, briznuo je u plač, bio je jako tužan, ali se na kraju pomirio s odlukom selektora.

Najuspješnija reprezentacija planete ima pet titula šampiona svijeta, ali šestu čeka još od 2002. godine. Brazilci u Katar odlaze sa puno optimizma i sa puno nade, a kako i ne bi kada se radi o selekciji za koju igraju najbolji nogometaši današnjice.

Dovoljno je reći da neke zvijezde poput Roberta Firmina nisu na spisku za Mundijal. Napadač Liverpoola je samo jedan u nizu velikih igrača za koje Tite nije pronašao mjest ana svom spisku na kojem se nalazi 26 igrača.

U zemlji sa preko dva miliona registrovanih nogometaša samo su rijetki dobili tu čast da u Kataru brane svete boje. Među sretnicima nije Matheus Cunha, napadač Atletico Madrida.

Nakon što je Tite objavio danas svoj konačan spisak, Cunha se oglasio. Objavio je video na kojem se pojavio kako jadikuje i, očito, plače jer nije među pozvanima.

U jednom trenutku se smirio, pa poručio: "Dečki, hvala vam svima koji ne prestajete slati poruke! Bilo je teško, bilo je bolno, ali to je dio života", kazao je Cunha.

Oglasi

23-godišnjak je u Atletico stigao u ljeto 2021. godine iz Herthe, a prethodno je još igrao za Leipzig i Sion. Za reprezentaciju Brazila je debitovao prošle godine i od tada sakupio osam nastupa.

Gabriel Martinelli iz Arsenala je dobio prednost ispred Cunhe, a nema ni Gabriela Barbose iz Flamenga, dok je pomalo neočekivano Tite odlučio da na Mundijal vodi 39-godišnjeg Danija Alvesa. Zbog povrede je otpao Philippe Coutinho, za kojeg bi i ovako teško bilo mjesta među 26.

Za razliku od Cunhe, neki su plakali, ali od sreće. Vidjeli ste kako su današnje pozive od strane Titea doživjeli Antony, Bruno Guimaraes i Richarlison? 

Kompletan spisak Brazila:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City) i Weverton (Palmeiras)
Desni bekovi: Daniel Alves (Pumas) i Danilo (Juventus)
Lijevi bekovi: Alex Sandro (Juventus) i Alex Telles (Sevilla)
Štoperi: Bremer (Juventus), Éder Militão (Real Madrid), Marquinhos (PSG) i Thiago Silva (Chelsea)
Veznjaci : Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Manchester United), Fabinho (Liverpool) i Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo) i Lucas Paquetá (West Ham)
Napadači: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (PSG), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius (Real Madrid).

Brazil prvi meč igra sa Srbijom 24. novembra, a u grupi su još Švicarska i Kamerun. Karioke su među glavnim favoritima za osvajanje trofeja, ali ima tu još mnogo nogometnih sila koje će se do posljednjeg kapa krvi boriti za ono što misle da im pripada.

Top Komentari

Karameho
Kod nas ovako plaču kad dobiju poziv.. Ne znaju ako reci NE! Pojedinci, naravno...
4 1
user1652028573
Ovo prvenstvo uzima Messi.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti