"Čuo sam da Totti doveze sina na trening u Trigoriju i onda čeka u autu, pa to je za mene skandal"

Legendarni italijanski napadač poručio

"Čuo sam da Totti doveze sina na trening u Trigoriju i onda čeka u autu, pa to je za mene skandal"

E. Čaušević

Antonio Di Natale je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača u italijanskoj Seriji A, a skoro cijelu karijeru proveo je u dresu Udinesea.

Di Natale je ponikao u Empoliju, ali je na ljeto 2004. godine potpisao za Udinese i do kraja karijere je igrao u ovom klubu. On je svoju karijeru završio na ljeto 2016. godine kada je proslavio svoj 38. rođendan i bez dileme je velika legenda Serije A.

Međutim, mnogi vjeruju da je Di Natale mogao ostvariti mnogo bolju karijeru da je napustio Udinese. On je imao mnogo primamljivih ponuda dok je bio član kluba iz Udina, ali na kraju je odlučio da sve to odbije.

Di Natale je u razgovoru za italijanske medije priznao da je bio na velikom iskušanju kada je stigla ponuda Juventusa. Stara dama je željela da ga dovede u svoje redove, ali je Di Natale na kraju odbio poziv iz Torina.

"Osjećao sam se dobro u Udinama, baš kao i moja porodica. Da sam prihvatio ponudu Juventusa moj život bi sigurno bio danas drugačiji. Ipak, ne znam da li bi bio bolji ili lošiji. Možda sam tamo mogao dati više golova, ali takve stvari nisu sreća za mene. Bio sam sretan ovdje i nisam htio ništa mijenjati. Nisam se pokajao", rekao je Di Natale.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Di Natale je pričao i o svom starom prijatelju Francescu Tottiju koji je cijelu karijeru posvetio Romi. No, on je šokiran što ga klub ne tretira kako je zaslužio.

"Čuo sam da Totti ne osjeća neku dobrodošlicu kada dođe u trening centar Rome u Trigoriju. Pročitao sam negdje da sina doveze na trening i da ga čeka u autu dok ne završi. Pa, to je skandal i velika sramota za Romu. On je ispisao historiju tog kluba. Totti je Roma i njegova statua bi morala biti unutar tog trening centra".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Koji kralj. Biti lojalan jednom Udineseu, odbiti veliki Juve. Svaka cast (:
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi