Florenzi: Vraćam se u Romu, razgovaraću sa Fonsecom

Italijan je od zime u Španiji

Florenzi: Vraćam se u Romu, razgovaraću sa Fonsecom

Alessandro Florenzi je od legendarnog Francesca Tottija naslijedio kapitensku traku Rome.

Mnogi su vjerovali da će rođeni Rimljanin do kraja karijere sigurno igrati za samo jedan klub - Romu.

Međutim, zimus ga Roma, na iznenađenje mnogih, šalje na posudbu u Valenciju.

29-godišnji Florenzi se nije naigrao u dresu Šišmiša, odigrao je tek pet utakmica i vrlo su male šanse da će Valencija otkupiti njegov ugovor po isteku posudbe.

Svjestaj je toga i sam Florenzi koji se nada da će njegova budućnost biti jasnija nakon što se vrati u Romu ovog ljeta i obavi razgovor sa trenerom Fonsecom.

"Fonseca jeste i uvijek je bio važna osoba za mene", rekao je Florenzi, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je pravi trener, koji kaže ono što misli. Krenuli smo jednim putem i on mi je rekao šta misli o meni... To ćemo opet uraditi, biće jasan kao što je bio i u januaru. On je veliki čovjek i dobra osoba".

"Naredne dvije godine će biti ključne. Dolazim u godine kada ste, fizički, mentalno i psihički na vrhuncu... Nakon toga slijede Euro i Svjetsko prvenstvo, tako da moram biti spreman. Moj cilj je igrati što je više moguće. Kada mi završi posudba, vraćam se u Romu", istakao je Florenzi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi