Ćurguz zadovoljan bodom; Bošnjaković otvorio dušu

Nakon remija u Srebreniku

Ćurguz zadovoljan bodom; Bošnjaković otvorio dušu

Esmer Oštraković

Jako lošu utakmicu, bez golova su u Srebreniku odigrale ekipe Tuzla Cityja i Sloge Meridian iz Doboja.

Bod je ovo koji u borbi za opstanak u ligi više odgovara gostima iz Doboja, dok je ovo novi kiks za ekipu Tuzla Cityja.

Zoran Ćurguz bio je zadovoljan predstavom svoje ekipe.

"Bilo je prilika na ovoj utakmici. Mi smo imali tri, domaćin dvije. Po ovom terenu pet prilika je dobar učinak. Pritisak je bio veliki. Došli smo po bod i odigrali smo dobro. Bili smo čvrsti, nismo im dozvolili mnogo. Drugo poluvrijeme bili smo sjajni, ali smo promašili neke zicere. Nemam igračima šta zamjeriti, nadam se da će u budućnosti to biti još bolje", rekao je Ćurguz.

Sa druge strane, Bošnjaković je do posljednjeg trenutka htio tri boda, ali na kraju ih nije uspio osvojiti.

"Nismo željeli bod, htjeli smo sva tri. Zato smo toliko rizikovali u zadnjim minutama, a njima je to stvorilo priliku da odnesu sva tri boda. Dobro su se branili, mi smo pokušavali da probijemo njihov bunker. Mogli smo ovo na kraju zatvoriti, ali ja kao trener sam preuzeo svu odgovornost na sebe. Rizikovao sam, htio sam tri boda. Bodovi se na kraju sabiraju, bod po bod. Žao mi je što nismo dobili. Idemo dalje", rekao je Bošnjaković.

Oglasi

Tuzla City, nakon što je u srijedu sa pet komada kući ispratila Rudar u okviru Kupa Bosne i Hercegovine, danas nije opravdala ulogu favorita.

Prva prilika na utakmici viđena je u 11. minuti. Radić je prošao po desnoj strani i centrirao, ali je Kuzmanović loše šutirao.

U 17. minuti nova šansa za domaće. Kontru je istrčao Pantelić, dobro je šutirao, ali Brajlović krajnim naporom njegov udarac odbija u korner.

Dvije minut kasnije nova prilika za Kuzmanovića. Oslobodio se svojih čuvara, ali je ponovo na mjestu bio Brajlović.

Nova gužva pred golom gostiju viđena je u 42. minuti, ali su fudbaleri Sloge uspjeli da otklone opasnost ispred svog gola.

U drugom poluvremenu bolja igra Sloge. U 64. minuti kontra gostiju, Baštić je šutirao ali prečka je spasila domaćina. Prije toga je Karjašević isprobao udarac ali bez opasnosti po gol Sloge.

Za Tuzla City je ovo bila čak deveta utamica bez pobjede, što je zaista jedan jako loš niz, a u narednom kolu gostuju u Banja Luci i izvjesno je da će se boriti za goli premijerligaški život.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ovog kola Tuzla City nalazi se na 10. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda. Imaju samo bod više od Igmana koji je na 11. mjestu, te dva boda više od posljednjeplasirane Slobode.

Sa druge strane veliki bod za Slogu Meridian koja je sada na 8. mjestu sa 23 osvojena boda.

Top Komentari

Mustafa
Buraz za****o si se što se tiče Igmana! Igman ima izvanrednu ekipu i najboljeg trenera u ligi! On sigurno neće ispasti, Na kraju prvenstva biće najmanje sedmi na tabeli . Ispašće oba Tuzlanska Premijer ligaša ! Tuzla je svakako smrad od grada čiju gradsku upravu sport uopšte ne zanima pa Tuzli kao i Zenici ne treba Premijer ligaš! NIje žvaka za seljaka!
1 2
Mustafa
Husiću goni napolje ovog nepismenog Bošnjakovića dok niste ispali ! Dovedi pravog trenera kao što je doveo Igman ili Zrinjski. Sa ovim jarcobradim šalabajzerom si gotov ! Nije on za Premijer lige. Njegov maksimalni domet je kantonalna. Tvoje bajne baletane trebaš žestoko rebnuti po džepu! Kad je Velež zapao u krizu novčano kažnjavanje fudbalera se je pokazalo kao pravi lijek i vidi gdje su sad! Husiću tvoj City sada Veležu gleda u bulju!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi