Ćurguz: Kvalitetniji smo od Novog Travnika

Trener Radničkog iz Lukavca

Ćurguz: Kvalitetniji smo od Novog Travnika

Radnički će u okviru 19. kola Prve lige Federacije BiH odmjeriti snage sa Novim Travnikom. 

Tim iz Lukavca kojeg vodi iskusni Zoran Ćurguz trenutno se nalazi na desetoj poziciji i bodove za mirniji nastavak sezone će tražiti na gostovanju u Novom Travniku, međutim u cijeloj priči će se pitati i domaći. 

"Novi Travnik jeste loše startao, ali uzimamo u obzir da su u prošlosedmičnoj utakmici napravili iznenađenje u Visokom i susret protiv nas im je posljednji voz da naprave priključak. Mi smo svjesni da smo u dobroj seriji, atmosfera u svlačionici je na visokom nivou i vjerujem da ćemo slaviti. Kvalitetniji smo u ovom trenutku ", kazao je Ćurguz za SportSport.ba. 

Ćurguza raduje što su njegovi izabranici vrlo motivirani pred Novi Travnik. 

"Da Novi Travnik nije pobijedio u Visokom, već bi jednom nogom bio u nižem rangu. Oni su u takvoj situaciji da moraju ostaviti posljednji atom snage na terenu, a to nam je sigurno otežavajuća okolnost. Ipak, nešto ćemo se i mi pitati i sretan sam što kod igrača vidim veliku motiviranost", ističe Ćurguz.

Na kraju razgovora Ćurguz se osvrnuo i na stanje na tabeli. 

"Mi smo trenutno deseti na tabeli i nismo puno ugroženi. Do kraja sezone imamo i povoljan raspored, tako da vjerujem da ćemo u narednih pet kola riješiti svoj status i da nećemo više biti kandidati za ispadanje", riječi su trenera Radničkog iz Lukavca na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi