Čustović se odmara u Mostaru: Sutra ću pratiti derbi i navijati za Velež
Čustović u društvu sa nekadašnjim saigračem Igorom Remetićem

Za SportSport.ba o špekulacijama da preuzima FK Sarajevo

Čustović se odmara u Mostaru: Sutra ću pratiti derbi i navijati za Velež

Samir Mlaćo

Kao bomba je jučer u bh. javnosti odjeknula informacija da Husref Musemić navodno odbrojava posljednje sate na klupi FK Sarajevo.

Iz bordo kluba su to brzo demantovali, a špekulacije su išle toliko da je Musemiću brzo i pronađena zamjena. To bi prema istima trebao biti Adnan Čustović, bh. stručnjak koji je dosadašnju kompletnu trenersku karijeru proveo u Belgiji.

Posljednji angažman imao je u Waasland Beverenu, a trenutno odmara u rodnom Mostaru.

'Uhvatili' smo ga na kafi sa bivšim saigračem iz FK Veleža Igorom Remetićem, danas trenerom hrvatskog tima Neretva.

Razgovor smo započeli u 'glavu'. Adnan Čustović uskoro na klupi FK Sarajevo?

"Glasine. Šta drugo da vam kažem. U Mostaru sam familijarno, sada imam malo više vremena i baš sada su se pojavile te priče. Sutra je još i derbi Velež - Sarajevo, pratit ću i navijat za Velež", ističe Čustović za SportSport.ba.

Samo povezivanje sa klubom kao što je FK Sarajevo sigurno je velika stvar za svakog bh. trenera.

"Naravno. Laska mi to, ali zaista nije bilo nikakvih kontakata".

Krajem prošle godine razišao sa se sa Beverenom.

"Tako je to u trenerskom poslu. Nisam zabrinut. Sada imam i malo više vremena za familiju, za putovanja i ostale stvari. Prošao sam sličan period kada sam napustio Oostende. Opet kažem, takav je trenerski posao".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne krije želju da jednog dana dođe u Premijer ligu, on zna svoje prioritet.

"Nikad se ne zna. Ipak, skoncentrisan sam više na Belgiju, pa vidjet ćemo", dodao je nekadašnji bh. reprezentativac na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Adnan je strasan covjek.Odlican igrac bio,sportista i sto je najvaznije covjek.Tako je majstore,Velez do groba kao i otac rahmetli.
11 1
Grohot
Custa kralju ljubi bRAt
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi