Cutrone: Milan me nije želio, morao sam otići
EPA

Skrasio se u Engleskoj

Cutrone: Milan me nije želio, morao sam otići

Mladi napadač Patrick Cutrone izjavio je kako je ljetos bio prisiljen napustiti Milan.

Cutrone je ponikao na San Siru, zbog svoje požrtvovanosti među navijačima je bio omiljen, ali nakon 12 godina u klubu ljetos je otišao u Wolverhamtpon.

U razgovoru za Daily Mail priznao je Cutrone da mu nije bilo lako otići iz Milana, ali da je to bio primoran učiniti nakon što su mu u klubu jasno dali do znanja kako nije u ozbiljnijim planovima.

"U određenom trenutku ljudi iz kluba stavili su me u položaj da sam morao reći: 'Ok, idem...' Sada ne znam objasniti šta se zapravo dogodilo, ali nakon svih razgovora, odluku sam donio i ne kajem se", izjavio je Cutrone.

Nije mnogo razmišljao kada se javio Wolverhamtpon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio sam svjestan Wolvesovog interesa, a čim su stvari postale konkretne, nisam se dvoumio. U životu morate donositi odluke, iako nije bilo lako, pogotovo jer sam sa svim saigračima u Milanu bio u odličnim odnosima, kao i samim navijačima", dodao je Cutrone i poručio kako će uvijek biti Milanista.

Milan je na prodaji ovog 21-godišnjeg napadača zaradio oko 20 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi