Čuvena kompanija potpisala Sterlinga i sada završava njegov transfer u Real Madrid
Foto - EPA

Spremni su da posreduju u pregovorima

Čuvena kompanija potpisala Sterlinga i sada završava njegov transfer u Real Madrid

M. Šljivak

Raheem Sterling će od prvog dana augusta postati novi član čuvene njemačke kompanije Adidas.

Zvijezda Manchester Cityja dogovorila je saradnju sa Adidasom, te će, nakon što mu za nekoliko dana istekne ugovor sa Nikeom, nositi opremu ove kompanije.

Ugovor je vrijedan 10 miliona eura godišnje, a potpis sa Adidasom, mogao bi odvesti reprezentativca Engleske u Real Madrid.

Ugledni The Times piše kako će Adidas maksimalno pomoći da se ovaj transfer dogodi. Bit će spona u pregovorima između klubova i njihov uticaj bi na kraju mogao biti presudan u ovom slučaju.

Problem za Real Madrid svakako predstavlja nepovoljna financijska situacija. Sam predsjednik Florentino Perez je nedavno istakaokako neće biti velikih pojačanja ovog ljeta, ali Adidas žestoko radi na tome da pomogne Realu u dovođenju Sterlinga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskustva u ovakvim situacijama njemačka kompanija itekako ima. U prošlosti su često pomagali da se određeni transferi završe, kako bi fudbaleri kojima su sponzori zaigrali i za klubove kojima Adidas plaća velike cifre.

Sterlingova cijena je 128 miliona eura, a ugovorom s Manchester Cityjem je povezan do ljeta 2023. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ekstravaganzni.
Kakve majke majke vam veze ima Adidas sa Realom koji vam je ***** ukljucite mozak
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi