U Njemačkoj odigrana spektakularna utakmica
FOTO: Twitter/SC Paderborn 07

Za fudbalske sladokusce

U Njemačkoj odigrana spektakularna utakmica

H. Zilić

Ljepoticu sezone odigrali su u njemačkoj Cvajti Paderborn i Fortuna Dusseldorf, a gledaoci su vidjeli čak sedam golova, dosta prilika i veliki broj uzbuđenja.

Na kraju ove fenomenalne utakmice slavio je Pderborn rezultatom 4:3, ali i gosti se nisu predavali unatoč velikom zasotatku na poluvremenu.

Poveo je Paderborn 1:0 u 19. minuti pogotkom Kinsombija, a na 2:0 povisio je Hansen u 34. minuti utakmice.

Rezultat prvog poluvremena od 3:0 postavio je Bilbija golom u 37. minuti utakmice i tada se činilo da su gosti nokautirani i da je sve jasno u ovoj utakmici.

Međutim, nastavak utakmice donosi povratak Frotune.

U sedam minuta gosti postižu dva gola i zakuhavaju stvari. U 49. minuti Engelhardt smanjuje na 3:1, a u 56. minuti Mustapha pogaša za 3:2.

Oglasi

U tim trenucima drama na terenu, ali i blaga panika među domaćinima koji ipak kreću ofanzivnije i dolaze do četvrtog kola.

Paderborn je sa 4:2 poveo u 83. minuti pogotkom Kostonsa na asistenciju Ansaha, međutim ni tada nije bilo gotovo.

Gosti u 90. minuti smanjuju na 4:3 preko Jastrzembskog, tako da se ušlo u neizvjesnu sudijsku nadoknadu vremena.

Ipak, do kraja je ostalo 4:3 za Paderborn, gosti iz Dusseldorfa nisu uspjeli do velikog povratka.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

2. Bundesliga, 20. kolo:

Paderborn - Fortuna Dusseldorf 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi