Prije godinu dana Niko Kovač mu zabio nož u srce, vratio se, a onda je stigla poruka na WhatsApp

Kraj karijere najizglednija opcija

Prije godinu dana Niko Kovač mu zabio nož u srce, vratio se, a onda je stigla poruka na WhatsApp

E. Čaušević

Kontroverzni njemački napadač Max Kruse prije godinu dana dobio je raskid ugovora u Wolfsburgu nakon što ga je prekrižio Niko Kovač i ljetos je uspio da nađe konačno novi klub, te je potpisao za Paderborn, no samo nekoliko mjeseci kasnije ponovo je šokirao javnost u Njemačkoj.

Kruse je svojevremeno bio velika nada njemačkog fudbala, a prije desetak godina je proglašen i za nasljednika Edina Džeke kada je potpisao za Wolfsburg u koji je stigao iz Borussije Monchengladbach za 12 miliona eura.

Međutim, iako je neosporno bio talentovan i veoma dobar napadač njegova karijera u prethodnim godinama doživjela je veliki pad, a on se više posvetio YouTube kanalu nego fudbalu.

Sve je počelo kada je iz Union Berlina prešao u Wolfsburg početkom 2022. godine, te se vratio u redove Vukova gdje je ranije ostavio dobar utisak.

No, Kruse je prije godinu dana totalno nestao sa scene nakon što je imao sukob s Nikom Kovačem, a hrvatski stručnjak je na kraju odlučio da traži od kluba da s Kruseom raskinu saradnju što su oni uradili.

Oglasi

Kruse je skoro osam mjeseci bio bez kluba da bi ljetos potpisao za Paderborn i činilo se da bi u poznim igračkim godinama mogao da oživi karijeru. Počeo je igrati standardno u Cvajti, ali nakon samo dva kola doživio je povredu vrata.

Uspio je da se oporavi i upiše još tri nastupa, a onda je ponovo samo nestao sa scene. O Kruseu nije bilo mnogo informacija, a iz Paderborna su tvrdili da on ima problema s povredom iako zvaničnih informacija oko toga nije bilo.

Ipak, ovaj 35-godišnjak je sve ponovo šokirao jer je raskinuo ugovor s Paderbornom, a saigračima je preko WhatsAppa saopštio da više nije član tog kluba što je za njih bilo totalno neočekivano.

Bild je objavio da je Kruse poslao poruku u kojoj je potvrdio da napušta klub i zahvalio se saigračima na svemu. Iako je imao ugovor do ljeta 2024. godine saradnju je raskinuo nakon svega tri mjeseca.

"Momci opraštam se od ekipe. Nažalost nije sve ispalo kako je klub zamislio, ali to je tako nekada u fudbalu. Vi ste sjajan tim i baš sam se zabavio ovih nekoliko mjeseci. Navijam za vas i pratit ću vas koliko god mogu", napisao je, između ostalog, Kruse u poruci koju je poslao saigračima na WhatsAppu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kruse je ponukao u Werderu iz kojeg je prešao u St. Pauli, a u karijeri je igrao za Freiburg, Gladbach, Wolfsburg, Fenerbahče, Union Berlin i Paderborn. Za reprezentaciju Njemačke upisao je 14 nastupa i dao je četiri gola.

Nije poznato da li će se Kruse vraćati ponovo na teren jer njemački mediji smatraju da je najvjerovatnije da on uskoro saopšti kraj karijere nakon svega što mu se izdešavalo u svega godinu dana u kojih je odigrao tek pet mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi