Cvikin Meizhou Hakka nakon novog trijumfa zasjeo na prvo mjesto

Kineska Prva liga

Cvikin Meizhou Hakka nakon novog trijumfa zasjeo na prvo mjesto

Danas je ekipa Meizhou Hakke, koju sa klupe vodi bh. stručnjak Rusimir Cviko, upisala gostujuću pobjedu nad Shanghai Shenxinom rezultatom 2:1 u susretu 7. kola kineske Prve lige.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a onda u nastavku domaći stižu prvi do vodstva. Igrala se 52. minuta kada je mrežu Meizhoua zatresao Owoeri.

Ipak, vrlo brzo Cvikini izabranici stižu do potpunog preokreta. Kamerunac John Mary je prvo u 58. minuti poravnao na 1:1, da bi pet minuta kasnije pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Inače, Mary je početkom aprila kolabirao na terenu tokom utakmice, a tada mu je upravo Rusmir Cviko prvi priskočio u pomoć.

Meizhou Hakka je danas stigao do četvrtog vezanog trijumfa i sa 16 bodova na svom kontu zasjeo na prvo mjesto Prve lige (drugi rang kineskog fudbala). Istina, Meizhou Hakka ima i utakmicu više u odnosu na Wuhan i Bejing Baxy koji se nalaze na 2. i 3. poziciji sa po 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi