Reprezentacija Poljske ostala bez selektora
Czeslaw Michniewicz i Ivaylo Petev na žrijebu kvalifikacionih grupa za EURO 2024.

Michniewicz dobio otkaz

Reprezentacija Poljske ostala bez selektora

Eldar Ganibegović

Ono što naredno slijedi na reprezentativnom planu jesu kvalifikacije za EURO 2024. godine, a reprezentacija Poljske će u njih ući s novim selektorom.

Selekcija Poljske nije plijenila svojom igrom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali je napravila solidan rezultat.

U grupi pored Argentine, Meksika i Saudijske Arabije plasirali su se u osminu finala, no dalje nisu mogli jer su naišli na Francusku.

Kvalifikacije za EURO u Njemačkoj počinju u martu mjesecu, do kada će selekcija Poljske dobiti novog selektora nakon što je otkaz danas potvrđen Czeslawu Michniewiczu.

"Nakon mnogo sastanaka i analiza, donijeli smo tešku odluku da prekinemo saradnju. Michniewicz je iskusan trener i uvjeren sam da neće morati dugo čekati na ponude za posao", kaže predsjednik poljskog saveza Cezary Kulesza u bilješci objavljenoj na web stranici te organizacije.

Kulesza također pojašnjava da neće žuriti sa izborom novog selektora, jer želi nekoga ko će omogućiti rast selekcije:

Oglasi

"To mora biti dobro osmišljena odluka, tako da nećemo naznačiti datum imenovanja novog selektora, ali uvjeravamo vas da je izbor novog trenera prioritet".

Michniewicz je, podsjetimo, početkom godine stigao u reprezentaciju kako bi popunio mjesto koje je Portugalac Paulo Sousa ostavio prazno nakon odlaska u Flamengo.

Osigurao je plasman na Mundijal u Katar pobijedivši Švedsku u doigravanju i po prvi put nakon 36 godine odveo Poljake među 16 najboljih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada su kvalifikacije za EURO u pitanju, selekcija Poljske nalazi se u grupi E zajedno s Češkom, Moldavijom, Albanijom i Farskim Otocima.

S obzirom na to da dvije prvoplasirane selekcije idu na završni turnir, jasno je da je Poljska veliki favoriti da se pojavi u Njemačkoj 2024. godine ma ko bio selektor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi