Tata mu je obećao da se neće vratiti kući: Suze koje su obilježile dan u Kataru

Szczesny tješio svog sina

Tata mu je obećao da se neće vratiti kući: Suze koje su obilježile dan u Kataru

Edmir Škorić

Reprezentacija Poljske danas je poražena od Francuske s 3:1 i time je okončala svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Unatoč boljoj igri nego protiv Argentine, Poljaci su izgubili od Francuske. Golove za svjetske prvake zabili su Olivier Giroud i Kylian Mbappe dva puta , a za Poljsku je u posljednjoj akciji na utakmici iz jedanaesterca zabio Robert Lewandowski.

Poljaci mogu da budu ponosni sveukupno prikazanim. Njih cilj i jeste bio da prođu grupu. Naravno, ponadali su se da mogu da odu i dalje od osmine finala, ali Francuza je bila prevelik zalogaj.

Dobru utakmicu ponovo je imao golman Wojciech Szczesny, kojeg neki nazivaju i najboljim golmanom na ovom Svjetskom prvenstvu. Njegove izvrsne odbrane zadržale su Poljake u igri protiv Saudijske Arabije i Argentine.

I Szczesny je u susretu s Francuskom napravio što je mogao, ali nije imao utjecaja ni na jedan pogodak i njemu se nema šta prigovoriti.

Trudio se, ali nije uspio da spasi Poljsku, a nakon utakmice je morao da tješi sina Liama. Dirljive prizore prikazale su i kamere.

Szczesny je grlio sina u tunelu i brisao mu suze. Pethodnu utakmicu protiv Argentine njegova je porodica gledala kod kuće, ali sada je stigla u Katar da ga podrži u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Volim te, Liame. Tata se ne vraća kući", rekao je Szczesny u intervjuu za TVP Sport nakon što je Poljska uspjela da prođe grupnu fazu. Ipak, tata ide kući, sa sinom i suprugom, ali sigurno ponosan na sebe i na svoje saigrače.

Poljaci odlaze kući, dok Francuze čeka duel s Engleskom ili Senegalom u četvrtfinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti