Selektor Poljske prekrižio šest fudbalera pred večerašnje finale baraža

Czeslaw Michniewicz

Selektor Poljske prekrižio šest fudbalera pred večerašnje finale baraža

E. Ganibegović

Večeras od 20:45 na rasporedu su dvije utakmice finala baraža za Svjetsko prvenstvo.

Portugal će ugostiti Sjevernu Makedoniju, dok će Poljska biti domaćin Švedskoj.

Upravo se Poljaci susreću s brojnim problemima pred ovaj susret. Na prijateljskoj utakmici protiv Škotske odigranoj prije nekoliko dana povrijeđeno im je nekoliko fudbalera, a večeras definitivno neće moći nastupiti Arkadiusz Milik i Bartosz Salamon.

Odluka o nastupu Krzysztofa Piateka i Szymona Zurkowskog koji također vuku povrede trebala je biti donesena u ponedjeljak, jer se neumitno bližio rok za prijavu ekipa za ovaj susret i oni se nalaze na zvaničnom spisku na stranici UEFA-e, ali i dalje je njihov nastup pod znakom pitanja.

Među 23 igrača u ekipi Poljske mjesta nije bilo još za šestoricu koje je selektor Czeslaw Michniewicz prekrižio i svoje saigrače podržat će s tribina Šleskog stadiona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

To su: Bartlomiej Drągowski, Marcin Kaminski, Konrad Michalak, Patryk Kun, Przemyslaw Frankowski i Przemyslaw Plachet.

Podsjetimo, Poljska se direktno plasirala u finale baraža nakon što je njihov protivnik, reprezentacija Rusije, suspendovana od strane FIFA-e i UEFA-e, dok je Švedska pobijedila Češku u baražu nakon produžetaka i izborila se za svoje mjesto u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi