Prljavi veš izlazi na vidjelo: Jedan Lewin poziv bio je dovoljan da čovjek-heroj ostane bez posla
Je li Czeslaw Michniewicz zbog poziva Lewandowskog dobio otkaz u Poljskoj?

Šta se dešavalo u Kataru?

Prljavi veš izlazi na vidjelo: Jedan Lewin poziv bio je dovoljan da čovjek-heroj ostane bez posla

Eldar Ganibegović

Czeslaw Michniewicz danas je zvanično dobio otkaz na klupi reprezentacije Poljske. Mediji u toj zemlji sada otkrivaju prljav veš i kažu da je u svemu veliku ulogu odigrao i Robert Lewandowski.

Čovjek koji je ostvario sve ciljeve koje je pred njega postavio Fudbalski savez Poljske dobio je otkaz.

Prvo se kroz baraž plasirao na Svjetsko prvenstvo, zatim osigurao ostanak u A diviziji Lige nacija, a ondai  po prvi put nakon 36 godina odveo Poljsku u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Ništa to nije bilo dovoljno da Czeslaw Michniewicz zadrži posao kao selektor selekcije Poljske.

"Nakon mnogo sastanaka i analiza, donijeli smo tešku odluku da prekinemo saradnju. Michniewicz je iskusan trener i uvjeren sam da neće morati dugo čekati na ponude za posao", reako je predsjednik poljskog saveza Cezary Kulesza.

Sada poljski mediji izvještavaju da ovaj čovjek nije bio u dobrim odnosima s pojedinim igračima koji su razmišljali i o prekidu reprezentativne karijere ukoliko on ostane selektor. 

Oglasi

Navodno je jedan od njih i Robert Lewandowski. Fudbaler Barcelone je, prema poljskim novinarima, nazvao predsjednika FS Poljske i rekao mu kako stvari stoje.

"Napetost u momčadi bila je tolika da je prije finala Svjetskog nogometnog prvenstva, na koje je Kulesza doletio u Dohu u društvu glavnog tajnika Lukasza Wachowskog, predsjednik FS Poljske primio uznemirujući telefonski poziv. Kako smo utvrdili, Robert Lewandowski je nazvao. Nakon događaja posljednjih sedmica, nije mogao zamisliti daljnju saradnju s Michniewiczem. Situacija je bila toliko nervozna da su neki igrači čak počeli signalizirati da bi ostanak 52-godišnjaka na poziciji značio kraj njihovih reprezentativnih karijera", piše Interija. 

Na negativno ozračje u momčadi utjecali su ne samo brojni skandali, već i filozofija igre koju je promovirao Michniewicz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Trener se fokusirao na duboku obranu i mali rizik, što nije odgovaralo ofanzivnim igračima, uključujući Lewandowskog i Piotra Zielinskog.

Kapiten reprezentacije je nakon utakmice protiv Francuske izglasao nepovjerenje selektoru, sugerirajući da će, ako ostane u reprezentaciji, on biti taj koji odlazi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi