Bezobrazni Španci brane svoje tragičare i rugaju se jednom od najboljih na svijetu
Špancima ima neko gori i od njihovih igrača koji su šutirali penale.

Našli goreg od Busquetsa

Bezobrazni Španci brane svoje tragičare i rugaju se jednom od najboljih na svijetu

E. Ganibegović

Reprezentacija Španije ispala je u osmini finala Svjetskog prvenstva od Maroka na penale. Promašili su tri od tri, ali brane svoje tragičare, naročito Busquetsa i rugaju se Lewandowskom.

U osmini finala Svjetskog prvenstva imali smo osam favorita u utakmicama. Očekivalo se da se neko negdje oklizne i da se desi iznenađenje, a na kraju se to desilo na meču Španije i Maroka.

Nakon 90 i 120 minuta igre bilo je 0:0, a Crvena furija nije mogla da postigne gol ni na penale. Afrička selekcija slavila je s 3:0.

Za Španiju su penale šutirali Sarabia, Soler i Busquets i tragičari su ove selekcije, no novinari u Španiji ih brane, a rugaju se Lewandowskom za kojeg tvrde da je gori šuter penala od Busquetsa.

Sergio Busquets nedavno je kritikovan zbog loših igara u klubu. Njegova je igra izgledala nešto bolje na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga se Enrique kod izvođenja penala kladio na 35-godišnjaka.

Ovu odluku trenera i način na koji je Busquets izveo jedanaesterac komentarisali su novinari u studiju "La Porteria".

Oglasi

"Ne, nije to bila najgora izvedba penala. Postoji još lošiji izvođač od Busquetsa. To je Lewandowski", kazao je jedan od prisutnih novinara. Ove riječi iznenadile su i ostale u studiju, koji su se cijeloj situaciji nasmijali, što možete vidjeti u videu ispod.

Podsjetimo, Robert Lewandowski je propustio realizovati penal u grupnoj fazi protiv Meksika kada mu je Ochoa sjajno odbranio, a u osmini finala je pogodio protiv Francuske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, protiv Francuza je pogodio tek iz drugog pokušaja, jer mu je Lloris prvobitno odbranio. Penal je ponovljen, pa se u praksi računa da je Lewa imao učinak jedan od dva, iako je dva puta zaustavljen od strane golmana.

Ove sezone već je Lewandowski promašio jedan penal i to u Primeri protiv Almerije, a prije ove sezone bio je na učinku od 91 posto kada su u pitanju realizovani penali, te se i dalje smatra jednim od najboljih izvođača penala na svijetu. 

Top Komentari

AmellemA
@MbS ugovori prijateljsku sa Izraelom u Rijadu, bruda moj.
0 0
K79
pa nisu ništa pogriješili kad vidim Lewandowskog kako se zalece pa ono je cirkus cojk vise sam sebe zbuni nego golmana, bio je prije jedan igrac zvao se Mendieta doktor za penale bio :D Modric ima slican stil
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi