Džemidžić: Poduzeli smo sve mjere, reprezentativci u Italiji su dobro

Generalni sekretar NFSBiH govorio za SportSport.ba

Džemidžić: Poduzeli smo sve mjere, reprezentativci u Italiji su dobro

A. Čaušević

Prolongiranje prodaje ulaznica za polufinalnu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske je probudilo sumnje da bi se meč na Bilinom polju mogao igrati bez prisustva publike. 

Klupske utakmice širom Evrope se zbog epidemije koronavirusa odgađaju iz sata u sat, do prvog ovogodišnjeg reprezentativnog okupljanja je ostalo manje od dvije sedmice te je rano govoriti o eventualnom igranju utakmica baraža iza zatvorenih vrata.

Generalni sekretar NFSBiH Adnan Džemidžić je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako je odluka o prolongiranju prodaje ulaznica donesena u skladu sa trenutnom situacijom.

"Odluka je donijeta u skladu sa situacijom u zemlji i okruženju. Bit će poduzete sve mjere da se ipoštuje plan selektora Bajevića za ovo okupljanje. Pratimo dešavanja, u kontaktu smo s nadležnim organima i javnost će biti blagovremeno obavještena", rekao je Džemidžić.

Mediji u Sjevernoj Irskoj su nagovijestili mogući scenarij da se utakmica u Zenici igra bez gledatelja. Džemidžić je rekao da do sada nije bilo kontakta između dva Saveza.

"To je situacija koju nam oni žele nametnuti. Mi nećemo napraviti niti jedan korak bez UEFA-e. Do sada nije bilo kontakta sa FS Sjeverne Irske i nismo dobili njihov upit".

Najalarmantnija situacija je u Italiji gdje nastupa nekoliko bh. reprezetnativaca pozvanih za baraž. Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ervin Zukanović i Asmir Begović su zdravo i dobro te će se uradno pojaviti na zakazanom okupljanju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Svi su dobro i zdravo, prate upute organa za zdravlje građana u Italiji. U kontaktu su s našim ljekarskim timom. Jučer je zasjedao i komitet za zdravstvenu medicinu FS BiH, poduzete su mjere, u stalnoj smo komunikaciji i sve smo poduzeli po tom pitanju", rekao je Džemidžić.

Polufinalni susret baraža za EP između BiH i Sjeverne Irske igra se 26. marta, a eventualno finale pet dana kasnije. Protivnik će biti bolji iz duela Slovačka - Irska.

Top Komentari

Nikoizniceg
Nemojte ***** ***** bh telekomu, odpgodote derbi!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije