Stižu sjajne vijesti: Zmajevima se učešće u Ligi nacija već isplatilo!
Zahvaljujući pobjedama protiv Sjeverne Irske i Austrije, BiH je zauzela bolju startnu poziciju pred start kvalifikacija

Ko je mislio da je takmičenje nebitno, prevario se

Stižu sjajne vijesti: Zmajevima se učešće u Ligi nacija već isplatilo!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jedina je selekcija koja je stopostotna u Ligi nacija B. Kao što već znamo, u svojoj grupi zauzimamo prvo mjesto sa maksimalnih devet bodova ispred Austrije i Sjeverne Irske.

Kako god završila posljednja utakmica ovog novoosnovanog takmičenja, već danas sa sigurnošću možemo potvrditi da se Zmajevima nastup u Ligi nacija već isplatio.

Osim toga što će naš tim najvjerovatnije dobiti dodatnu priliku da se prvi put u historiji domogne Evropskog prvenstva, od sinoć je jasno da je BiH osigurala mjesto u drugom šeširu pred žrijebanje kvalifikacionih grupa za EURO koje će se obaviti početkom decembra.

U drugom šeširu će se naći dvije najslabije plasirane reprezentacije iz Lige nacija A i osam najboljih iz Lige nacija B, a s obzirom na trenutnu situaciju, BiH je i teoretski osigurala jedno od tih osam mjesta i sada je čeka bolja startna pozicija pred žrijebanje grupa.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ovaj podatak je vrlo bitan kada uzmemo u obzir da će iz svake kvalifikacione grupe dva prvoplasirana tima ići direktno na Evropsko prvenstvo, što znači da će našoj selekciji biti dovoljno "samo" da očuva to drugo mjesto. U grupi ćemo, dakle, imati samo jednog protivnika koji je po rejtingu i na papiru jači od nas.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo će se igrati od marta do novembra 2019. godine (10 grupa), a direktan plasman će kroz njih obezbijediti 20 reprezentacija. Novost je što više neće biti baraža, a preostale četiri pozicije rezervisane su za timove koji će Euro izboriti kroz Ligu nacija.

Top Komentari

Gvardiola
Ko je rekao da je to bezvezno takmičenje? Kako moze biti bezvezno kad imas mogućnost da se putem istog plasiraš na smotru najboljih evropskih selekcija? Ine pozitivne stvari ne treba ni navoditi.
71 4
dadopd
IDEMO DALJE
37 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi