"Da je Icardi igrao 1999. godine, bio bi na klupi u Interu"

Cassano smatra

"Da je Icardi igrao 1999. godine, bio bi na klupi u Interu"

Bivši italijanski napadač Antonio Cassano iznio je svoje viđenje fudbala u Italiji nekad i sad, a ono se vjerovatno neće svidjeti aktuelnim fudbalerima koji nastupaju u Seriji A.

Cassano tvrdi da je italijanski fudbal prije dvadesetak godina bio mnogo kvalitetniji nego danas, što je pokušao objasniti s nekoliko primjera.

"Kada sam ja počeo da igram u Seriji A 1999. godine, tada su Andrea Pirlo, Francesco Cozza i Roberto Baronio igrali za Regginu, a ona se borila za opstanak. Šta se promijenilo od taga? Mnogo toga", započeo je Cassano, te nastavio:

"Nekad je italijanska liga bila puna pravih 'desetki' kao što smo Baggio, Totti, Del Piero, ja... Uz to, imali ste strašne odbrambene igrače kakvih danas nema u Seriji A".

"Mi smo 2006. godine osvojili Svjetsko prvenstvo nabijajući lopte na Lucu Tonija. Drugačiji se fudbal igrao i tada. Danas svi hoće da kopiraju Guardiolu i igraju njegov stil, ali Guardiola je jedan na svijetu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posebno je bio surov prema Mauru Icardiju, ali ga nije obezvrijedio već postavio zanimljivo pitanje.

"Šta mislite da li bi Icardi igrao u prvoj postavi Intera da se bavio fudbalom 1999. godine? Pored Ronalda i Vierija? Ja mislim da bi sjedio na klupi".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Merlin
Ma posudba u Bolonju...
7 0
merim
Sta bi danas ovi napadaci da im u odbrani stoje maldini, nesta, canavaro, thuram, vidic, rio, samuel, jap stam hahahahaha Zamisli tih rengen snimaka poslije utakmice
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti