"Valjda će i Juve prosuti koji bod, naše je da se nadamo"
Massimo Moratti je bio vlasnik Intera 18 godina, a u njegovom mandatu je ovaj klub osvojio pet Serija A u nizu (2006-2010)

Massimo Moratti komentariše situaciju u Seriji A

"Valjda će i Juve prosuti koji bod, naše je da se nadamo"

Deset je kola odigrano u Seriji A, a stanje na vrhu tabele bi se moglo nazvati očekivanim. Juventus je suvereno prvi sa 28 bodova, a slijede ga Inter i Napoli koji imaju po 22 boda.

Situaciju u italijanskoj ligi prokomentarisao je bivši vlasnik Intera Massimo Moratti, koji je priznao da je Juve veliki favorit da dođe do novog naslova iako još ništa nije gotovo.

"Juventus dominira, ali Napoli i Inter također igraju vrlo dobar fudbal koji im daje nadu da mogu nešto napraviti. Mislim da je ovo najjači Juventus svih vremena, ali valjda će i oni negdje kiksati i prosuti koji bod. Ako se to desi, liga će biti još zanimljivija", rekao je Moratti, te dodao:

"Fudbal u Italiji je prilično zabavan i to na stadion dovodi više ljudi nego što je to bilo nekih ranijih godina. Ko su najveća razočarenja? Za mene Roma, koja je prodala neke veoma važne igrače. Milan ne bih zvao razočarenjem jer se, realno, od njih nije ni očekivalo više od ovoga".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Massimo Moratti je posebno priznanje odao Mauru Icardiju, koji ga oduševljava ove sezone.

"Divim se njegovom karakteru, pa taj momak je uvijek nasmijan na terenu. To pomaže i saigračima, tako se doprinosi timu. Vidi se da uživa u igri. Icardi je fudbaler svjetske klase, stalno radi na sebi i konstantno se poboljšava. S njim je Inter opasan, a pobjeda protiv Lazija treba biti pokazatelj kako klub uvijek treba igrati".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi