Da li bi neko od trenutnih igrača Juventusa imao mjesta u "zlatnom timu" Stare dame? "Samo jedan"

Tacchinardi smatra

Da li bi neko od trenutnih igrača Juventusa imao mjesta u "zlatnom timu" Stare dame? "Samo jedan"

Edmir Škorić

Nekadašnji nogometaš Juventusa Alessio Tacchinardi smatra da većina igrača koji danas nose dres Stare dame ne bi imali mjesto u njegovom timu.

Tacchinardi je za Juventus igrao od 1994. do 2007. godine i imao je priliku da osvaja trofeje sa mnogim Juventusovim legendama. Trenutno kao trener radi u italijanskim nižim ligama, ali Juve obavezno prati svaku utakmicu.

Sretan je zbog dolaska Dušana Vlahovića ove zime, ali tvrda da ni srbijanski napadač ne bi imao mjesta u Juventusu u kojem je on igrao.

"Vlahović je pravi monstrum. Kao i svaki jak nogometaš, uvijek je tamo gdje se nalazi lopta. Može da postiže po dva gola po meču kao Cristiano Ronaldo, samo mu je neophodna adekvatna pomoć saigrača. Zato mislim da će Allegri tražiti više pomoći sa krilnih pozicija. Do sada mu nisu isporučili mnogo lopti centaršutevima", rekao je Tacchinardi.

Juventus je posljednji put Ligu prvaka osvojio 1996. godine, a tada je član tima bio upravo Tacchinardi. Da li bi neko od trenutnih igrača imao mjesto u takvoj ekipi?

"Možda samo Matthijs de Ligt, mada bih ja lično uvijek odabrao Pietra Vierchowoda ili Ciru Ferraru".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Villarreala.

"Biće to sjajan meč. Juventus se dosta promijenio u posljednjih par sedmica. Igrači više trče. Očekujem Denisa Zakariju u startnoj postavi i još šest, sedam fizički snažnih igrača. Ova ekipa Juventusa nikada neće igrati dovoljno dobro, pa će morati da igra borbeno. Allegri zna kako izgraditi borbenu ekipu sposobnu za zatrpa šesnaesterac sa mnogo lopti, pa milsim da će Juventus dati gol prije ili kasnije", zaključio je bivši igrač torinskog tima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi