Da li će konačno Hatem Ben Arfa u Seriju A?
(Foto: EPA) Hatem Ben Arfa je prošle sezone sa Rennesom osvojio Kup Francuske i to nakon što je u finalu pao "njegov" PSG

Francuz i dalje bez kluba

Da li će konačno Hatem Ben Arfa u Seriju A?

Nakon što je par godina bio zaleđen na Parku prinčeva, Hatem Ben Arfa je prošle sezone u dresu Rennesa pokazao da još nije za staro gvožđe.

Istina, njegovo fudbalsko umijeće nikada nije ni dolazilo u pitanje. Ipak, Ben Arfa nije dogovorio nastavak saradnje sa Rennesom, a kako u međuvremenu nije pronašao novi klub i dalje je slobodan igrač.

Ljetos se intenzivno špekulisalo da bi Hatem Ben Arfa mogao u Seriju A, i to u Sapmdoriju ili Fiorentinu, da bi se nešto kasnije pojavile informacije da je ponuđen Parmi.

32-godišnja "desetka" ipak nije krenula put Apenina.

Sada se, međutim, ponovo pojavljuju špekulacije o Ben Arfinom mogućem dolasku u Italiju.

Genou bi, navodno, potraga za zamjenom za povrijeđenog Christiana Kouamea mogla dovesti upravo do Hatema Ben Arfe.

Kouame je zadobio povredu ukrštenih ligamenata koljena igrajući za U23 reprezentaciju Obale Slonovače, pa će van terena biti minimalno šest mjeseci. To je navelo Genou ga svim silama krene u potragu za njegovom zamjenom.

Oslabljena je Genoina ofanziva, pa se špekulisalo da bi se u januaru, na posudbu, mogao vratiti Piatek, ali i da bi mogao stići Hammarbyjev Muamer Tanković.

Međutim, sada Sky Sport Italia tvrdi da Genoa gleda ka Hatemu Ben Arfi koji je svakako slobodan igrač, te je odlična opcija za klub u ovom trenutku. Naime, Genoa ne bi morala čekati januarski prelazni rok, već bi odmah mogla priključiti Ben Arfu ekipi i "uigrati" ga za nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li će Ben Arfa konačno u Seriju A, ostaje da se vidi...

Inače, iskusni ofanzivac je u svojoj dosadašnjoj karijeri branio boje, Lyona, Marseillea, Newcastlea, Hulla, Nice, PSG-a i Rennesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi