Da li će na Piroti pasti odluka o prvaku?

Nedjeljni derbi privlači veliku pažnju

Da li će na Piroti pasti odluka o prvaku?

Samir Mlaćo

U nedjelju se na stadionu Pirota igra derbi susret 15. kola Druge lige Zapad između Travnika i Viteza.

Ova dva tima za sada imaju po 31 bod i dijele lidersku poziciju, a kada se potvrde istupanje iz lige Borca iz Izačića Vitežani će imati dva boda više.

Pred ovaj meč vlada euforija u Travniku. Na Piroti su svjesni da nemaju prava na kiks, a nastavak sezone otvorili su pobjedom 6:0 nad Busovačom.

"Vitez?! Da, do sada su svojim igrama pokazali zašto su tu gdje jesu, ali mi smo klub za koji ili igraš dvjesto posto ili ne igraš nikako. Zato će ako Bog da u nedjelju onih jedanaest koji istrče na teren tu ostaviti svoje srce i pokazati zašto nose dres NK Travnik!", kazao je pred meč na Piroti kapiten Vezira Senad Tabaković.

Na drugoj strani, Vitez se mučio protiv Krajišnika, ali slavio sa minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Za razliku od utakmice sa NK Krajišnik, u ovu utakmicu ulazimo kompletni, a trener je taj koji će odlučiti prvih 11. U svoje ime i u ime ostalih saigrača mogu obećati da ćemo dati maximum, borit se i zalagati. Nadam se fer i korektnom suđenju i da će ova utakmica opravdati epitet derbija. Također ovom prilikom pozivam sve naše navijače i simpatizere da dođu u Travnik i pruže nam podršku, da dođemo do povoljnog rezultata i tako zadržimo prvo mjesto", istakao je prvotimac Vitežana Amar Haskić.

Meč na Piroti igra se sa početkom u 15:30 sati, a pravdu će dijeliti Mehmed Šeho iz Donjeg Vakufa sa svojim pomoćnicima Herminom Muslićem iz Bihaća i Admirom Malkoćem iz Novog Travnika. Delegat je Fuad Saračević (NS USK).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi