Da li će sada u Dresdenu biti zadovoljni: Haris Duljević ušao, pa zabio
Da li za bh. reprezentativca dolaze bolji dani u Dynamu?

Visoka pobjeda Dynama

Da li će sada u Dresdenu biti zadovoljni: Haris Duljević ušao, pa zabio

S. Mlaćo

Dynamo Dresden je jučer sa ubjedljivih 7:0 savladao niželigaša Bautzen, a veoma dobru partiju pužio je bh. reprezentativac Haris Duljević.

Duljević je upisao pogodak u 49. minuti,a prethodno su mrežu rivala pogađali Atilgan i Ballas. Prvo poluvrijeme je završeno 2:0, da bi Dynamo nastavio sa dominacijom u drugom dijelu i postigao još pet pogodaka.

Duljević je u 49. minuti povisio na 3:0, da bi se u listu strijelaca još upisali dva puta Ebert i po jednom Lowe i Horvath.

Bh. reprezentativac je šansu dobio u drugom dijelu, te pokazao svoje kvalitete, pa se svi nadamo da će i u narednom periodu dobijati mnogo veću minutažu.

Trener Walpurgis jasno kazao šta mora popraviti

"On je veliki potencijal, ali mora prihvatiti fudbal kakav se igra u Njemačkoj. U Bosni možete da se ne krećete puno kada nemate loptu u nogama, ali ovdje ne. O tome smo razgovarali sa njim", jasan je trener Dynamo koji ističe da Duljević ima problema u defanzivi.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Nemamo dovoljno kvalitetan tim da možemo igrati bez igrača na terenu u jednom momentu, odnosno da se ne vraća u odbranu. Dakle, nemamo igrače sa individualnim kvalitetom koji mogu to nadonaditi", jasan je bio Walpurgis.

Dodao je i to da od Duljevića očekuje da se na treninzima izbori za mnogo veću minutažu.

Top Komentari

amadeus21
Mnogo naših igrača je palo zbog nedostatka fudbalske (a i životne) discipline. Nadam se da će Dulja, za svoje dobro, poraditi na tome..
11 1
velez mo
BRAVO DULJA MAJSTORE,TI SI PREVAZISAO DRUGU LIGU,MOZES KOMOTNO IGRATI U BAYERNU ILI DORTMUNDU.
7 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi