Posljednja šansa za Duljevića u Dynamu: "U Bosni to može, ali ovdje ne"
U reprezentaciji sjajan, u Dresdenu vrlo često šansu dobija tek sa klupe

Trener tima iz Dresdena otvoreno govorio o njegovom statusu

Posljednja šansa za Duljevića u Dynamu: "U Bosni to može, ali ovdje ne"

S. Mlaćo

Iako u reprezentaciji BiH pruža sjajne partije, Harisu Duljeviću baš i ne ide u redovima njemačkog drugoligaša Dynamo Dresdena.

Ni dolazak novog trenera Maika Walpurgisa nije mnogo pomogao Duljeviću kada je u pitanju njegova minutaža, s obzirom da bh. reprezentativac svoju šansu često dobija sa klupe.

Njemački Bild danas donosi tekst pod naslovom 'Posljednja šansa za Duljevića u Dynamu', te navodi da je trener Walpurgis stavio bosanskoj zvijezdi određeni pritisak.

"On je veliki potencijal, ali mora prihvatiti fudbal kakav se igra u Njemačkoj. U Bosni možete da se ne krećete puno kada nemate loptu u nogama, ali ovdje ne. O tome smo razgovarali sa njim", jasan je trener Dynamo koji ističe da Duljević ima problema u defanzivi.

"Nemamo dovoljno kvalitetan tim da možemo igrati bez igrača na terenu u jednom momentu, odnosno da se ne vraća u odbranu. Dakle, nemamo igrače sa individualnim kvalitetom koji mogu to nadonaditi", jasan je bio Walpurgis.

Dodao je i to da od Duljevića očekuje da se na treninzima izbori za mnogo veću minutažu.

Jedan od najplaćenijih igrača u timu iz Dresdena

Kraći članak je situaciji Harisa Duljevića tako posvetio i Jan Arndt, novinar Bilda, a u istom je, između ostalog, napisao sljedeće:

"On je jedan od najplaćenijih i najboljih igrača u Dynamu, reprezentativac je Bosne i Hercegovine. Ali u 2. Bundesligi on veliki broj utakmica gleda sa klupe... Ovaj ofanzivac je postao taktička žrtva trenera Maika Walprugisa."

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Jasno je da Walpurgis više cijeni krilne fudbalere sa izraženijim kvalitetima u igru u odbrani. Ipak, Haris Duljević nije igrač kojeg karakteriše igra bez lopte i igra u defanzivi, on je igrač koji je najbolji sa loptom u nogama.

"Haris je bez sumnje jedan od naših najvećih fudbalskih talenata. On ima vještine koje je jako teško naučiti. Sada je na njemu da prihvati i igru bez lopte i pokaže se i u tom smislu", nedavno je istakao Walprugis.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kako je njega mucno gledat u repki, jos u klubu dok je igrao vidjelo se da nema talenta...ponekad nesto uradi i to je to... zajebo se dresden zestoko
31 158
merim
Bolje mu je da dobro nauci sta trener trazi, nijedan trener te nece uzet u obzir ako ne igras u oba smjera. Proslo je vrijeme ronalda, ibrahimovica, ronaldonja, i oatalih odnosno sto covjek kaze ako si u stanju ostat u napadu pa kad primis loptu predriblat sva beka, zadnjeg veznog, bocnog i centralnog veznog dok dodjes do gola onda ok. Inace uci sine uci ako hoces igrat. Ako Ibisevic moze igrat defanzivno mozes i ti.
96 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi