Da li će UEFA imati milosti: Lulićev saigrač optužen za rasizam!
Konačan sud će naravno donijeti UEFA, a još uvijek se očekuje dopis iz Nyona.

Prijeti mu suspenzija

Da li će UEFA imati milosti: Lulićev saigrač optužen za rasizam!

Esmer Oštraković

Nakon što su poraženi na gostovanju u Sevilli sa 2:0, nogometaši Lazia su eliminisani iz Evropa lige.

Obje ekipe završile su meč sa igračem manje, drugi žuti je kod Seville dobio Vazquez, dok je direktan crveni karton dobio Adam Marušić.

Reprezentativac Crne Gore tereti se za rasizam, a istragu je pokrenula i UEFA. Kako prenos Sky sports Italija potencijalna kazna mogla bi biti suspenzija iz evropskih takmičenja na godinu dana.

U međuvremenu javili su se i advokati koji predstavljaju Lazio, sa tvrdnjama da je dopis iz UEFA-e stigao, ali zbog navijača rimskog kluba koji su skandirali rasističke povike, dok je Marušić dobio crveni karton samo zbog prekršaja na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačan sud će naravno donijeti UEFA, a još uvijek se očekuje dopis iz Nyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti