Da li je Perez oprostio Mourinhu ružnu gestu od prije dvije godine?
Mourinho i Perez su odlično sarađivali u Realu, ali se nakon odlaska Portugalca taj odnos naglo pokvario

Odnosi između dvojca su narušeni nakon situacije koja se desila u Santa Clari

Da li je Perez oprostio Mourinhu ružnu gestu od prije dvije godine?

S. Pašalić

Jose Mourinho i Florentino Perez su sjajno sarađivali u vrijeme dok je Portugalac bio na klupi Reala.

Nakon šokantnog ispadanja Reala u osmini finala Lige prvaka od Ajaxa sve se više govori o tome da bi Jose Mourinho mogao ponovo sjesti na klupu tima iz Madrida.

Međutim postoji jedan problem koji bi mogao napraviti komplikacije u pokušaju sprovođenja ovog plana.

Naime Mourinho je nakon odlaska sa klupe Reala napravio jednu ružnu gestu koja bi mogla predsjednika Reala odvratiti od ideje da ponovo dovede Portugalca u Madrid.

Mourinho i Real su se sporazumno razišli 2013. godine, Portugalac je preuzeo Manchester United i uspio svjiti Evropsku ligu sa timom sa Old Trafforda.

Nedug nakon toga Mourinho je pred finale Lige prvaka koje je Real igrao protiv Juventusa poslao poruku koja je glasila: "Vidimo se u Skopju" gdje se igralo finale UEFA Super kupa koje je bilo na rasporedu 8. augusta.

Nešto prije tog susreta dva tima su odigrala meč u Santa Clari. S transferom Garetha Balea koji se spremao u pozadini odnos između Mourinha i Pereza je dobio gorak zaokret nakon što je Portugalac poklopio predsjednika Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ta gesta nije dobro sjela predsjedniku Reala, a odnos između ovog dvojca se nakon toga pkvario. United je u to vrijeme pokazivao interes za Balea, a nije bila tajna da je Perez htio dovesti Davida de Geu što je moglo poslužiti kao nova tačka konflikta.

Sada kad se ponovo priča o povratku Mourinha u Real čini se da će se ova stvar ostaviti po strani u cilju da se tim sa Santiago Bernabeua vrati na stare staze slave.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
Da se vrate na stare staze slave? Ljudi evropski i svjetski klubski prvaci... majko ja novinara skolovanih... pa svi zajedno nemate tri petice iz pismenih vjezbi...
0 0
VelaHavle
I sta ste s ovim rekli ? Ja nista razumio nisam. Boze sacuvaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti