Perez zbog ozbiljnog razloga ne može potjerati Ramosa iz Reala

Rado bi to učinio, ali...

Perez zbog ozbiljnog razloga ne može potjerati Ramosa iz Reala

U taboru Real Madrida vlada haos nakon eliminacije iz Lige prvaka, pišu brojni španski mediji.

Bolne udarce "kraljevskom klubu" najprije je nanijela Barcelona. Na svom Santiago Bernabeu su Kraljevi sa visokih 3:0 poraženi od Barcelone u uzvratu Kupa, potom su od ljutog rivala izgubili u prvenstvu i ispali iz bilo kakve utrke za naslov, a posao je u konačnici dovršio Ajax u Ligi prvaka.

Treći vezani poraz rezultirao je ulaskom Florentina Pereza u svlačionicu, koji je kritikovao igrače da ne pokazuju dovoljno volje i želje, a tada je stigao kapiten Sergio Ramos, koji je stao u odbranu saigrača. Obrušio se na predsjednika Reala tvrdeći da je baš on kriv za katastrofalnu sezonu i da je uništio klub očajnim planiranjem i poslovanjem, a poslije prepirke Ramos je poručio da je spreman otići.

"Isplati me i odlazim... Sve sam dao za ovaj klub i ovaj grb, čak i za tebe", urlao je Ramos na svog šefa.

Španci pišu kako bi se Perez rado riješio Ramosa, ali da postoji ozbiljan razlog zašto to neće, tačnije u pitanju je ugovor koji garantuje defanzivcu da mu klub u slučaju prijevremenog raskida mora isplatiti čak 25 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se kako cijelu situaciju pomno prate u Engleskoj, tačnije Manchester Unitedu, čiji čelnici bi rado doveli Ramosa na kraju sezone. 

Ramosu ugovor sa Realom važi do 2020. godine. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi