"Da mi je da ukradem Džeku od Rome, kakav je to bombarder..."

Predsjednik Frosinonea pred večerašnji meč

"Da mi je da ukradem Džeku od Rome, kakav je to bombarder..."

Roma će večeras na svom Olimpicu dočekati Frosinone u okviru 6. kola Serije A.

Rimski klub se nalazi u krizi rezultata i zauzima tek 14. mjesto na tabeli sa pet osvojenih bodova, a boljeg protivnika za vađenje iz dubioze od Frosinonea teško da su mogli zamisliti.

Povratnik u Seriju A zauzima pretposljednje mjesto sa jednim bodom i gol razlikom 0:12, a njihov predsjednik Maurizio Stirpe je svjestan da je efikasnost najveća boljka njegov tima. Uostalom, zato je pred utakmicu poručio da bi od Rome rado ukrao Edina Džeku.

"Da mogu, ukrao bih Džeku od Rome. To je bombarder kakvih je malo u Evropi, da on igra za Frosinone bilo bi nam sto puta lakše", rekao je Stirpe, koji se davno izjasnio kao veliki navijač Rome.

"Prvi put sam na Olimpicu bio 1968. godine. Uvijek sam navijao za Romu, a nije mi bilo dražeg igrača od Francesca Tottija. Ipak, večeras se nadam da Roma neće slaviti i da ćemo napraviti neko iznenađenje".

Maurizio Stirpe je prokomentarisao i Eusebija Di Francesca, kojem se opasno trese stolica nakon loših rezultata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Roma je u krizi, ali Di Francesco je pravi trener. Nisu to njegove greške... Roma je mnogo mijenjala tim, doživjela pravu rekonstrukciju i trebat će vremena da dostigne prošlosezonski nivo".

Meč Rome i Frosinonea igra se večeras s početkom u 21 sat.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi