"Da sam mogao, napravio bih deset izmjena na poluvremenu"

Patrick Vieira o porazu u gradskom derbiju

"Da sam mogao, napravio bih deset izmjena na poluvremenu"

Nekada fudbaler Arsenala, a danas trener New York Cityja Patrick Vieira dao je svoj komentar na ubjedljiv poraz u gradskom derbiju od Red Bullsa.

Njegov tim je izgubio sa 4:0, a uz to je zaista odigrao katastrofalnu utakmicu što je priznao i Vieira, koji je za vrijeme njenog odigravanja zažalio što fudbalska pravila dozvoljavaju samo tri izmjene u toku jednog susreta.

"Vjerujte mi, da sam mogao, napravio bih deset izmjena na poluvremenu. Nisam bio zadovoljan ni sa jednim igračem na terenu. Napravio sam dvije izmjene i pokušao promijeniti taktičku postavku igre, zaigrati sa tri stopera, ali ni to nije funkcionisalo", rekao je Vieira.

Inače, Patricka Vieiru mnogi vide kao budućeg trenera Arsenala. Možda ne sada, ali za nekoliko godina bi bilo možda i logično očekivati da preuzme tim u kojem je stekao status legende.

Ipak, do tada Vieira treba još da uči, a ubjedljivi porazi u gradskim derbijima mu svakako ne idu u prilog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi