"Da se mene pita, zatvorio bih ga u sobu i svakih nekoliko sati mu donosio hranu"
Po svemu sudeći, Higuain je odlučio da ide, ali to sada predstavlja probleme i Milanu i Juvetusu, a Chelsea ga s nestrpljenjem čeka

Gonzalo Higuain i službeno zatražio transfer

"Da se mene pita, zatvorio bih ga u sobu i svakih nekoliko sati mu donosio hranu"

Edmir Škorić

Argentinski napadač Gonzalo Higuain želi da ide i poslao je zahtjev za transfer.

Kako javlja Sky Sport, Higuain je zatražio transfer u Chelsea, no pitanje je šta će da se desi jer Milan i Juventus imaju dogovor.

Da Higuain planira da ode, potvrdio je još jučer trener Rossonera Gennaro Gattuso, kada je nakon pobjede nad Sampdorijom u Kupu izjavio:

"Kada igrač napravi određene izbore, postaje teško uvjeriti gag u suprotno, mada se može pokušati. U ovom trenutku je on igrač Milana i čvrsto se držimo toga. Ne znam šta će se dogoditi, ali iskreni smo jedni prema drugima i želimo da tako i bude", kazao je Gattuso.

Dao je još jedan komentar u svom stilu.

"Nisam shvatio s čime je Higuain nezadovoljan. Djeluje mi zadovoljno. Da je do mene, pozvao bih ga u svoju kuću, zaključao u sobu i samo mu bacao hranu svaka dva-tri sata. Nažalost, ja tu ne mogu ništa".

Juventus bi pustio Higuaina u Chelsea, ali šta će Milan?

Milan je platio 18 miliona eura za posudbu Higuaina do kraja sezone, s tm da klub može da za još 36 mil. eura na kraju otkupi ugovor igrača i upravo to je problem Higuainovog prelaska u Chelsea.

Rossoneri nemaju namjeru dopustiti da Argentinac ide bez odgovarajuće zamjene, dok Juve može da pusti Higuaina u Chelsea na 18-mjesečnu posudbu uz mogućnost otkupe ugovora, ali naravno to ne rješava probleme Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako u srijedu Juventus i Milan igraju Superkup, eto prilike da direktori klubova sjednu i naprave dogovor, a Higuain neka bude još malo u neizvjesnosti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi