Da se naježiš: Svi za Emiliana!

Prvi susret nakon pronalaska tijela

Da se naježiš: Svi za Emiliana!

M. Šljivak

Smrt argentinskog napadača Emiliana Sale najteže je pala njegovim saigračima iz ekipe  Nantesa.

Sa dobrim dijelom ekipe Sala je nastupao nekoliko godina u dresu Kanarinaca, a danas je tim Vahida Halilhodžića po prvi put izašao na teren nakon što je tijelo argentinskog fudbalera pronađeno u olupini aviona na dnu Engleskog kanala.

I naravno sve je danas u Nantesu posvećeno njemu. Igrači ovog tima meč igraju u crnim dresovima, a u devetoj miniti sve je stalo.

Navijači obje ekipe su aplauzima odali počast tragično preminulom fudbaleru koji će sasvim sigurno ostati u sjećanju svih navijača ovog tima.

On pripada Emilianu: Nantes iz upotrebe povukao dres sa brojem 9

Rukovodstvo francuskog Nantesa odlučilo je da iz upotrebe povuče dres sa brojem devet kojeg u prethodne četiri godine nosio tragično stradali fudbaler Emiliano Sala.

Argentinski napadač poginuo je u padu aviona 21. januara pri letu ka Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njegova tragična sudbina teško je pala svima, a najviše ekipi Nantesa kojoj je prethodnih godina donio dosta radosti. Zato je odlučeno da se iz upotrebe u čast Emiliana Sale povuče dres sa brojem devet kojeg je Sala nosio.


Ovaj broj među Kanarincima niko više neće nositi. On je zajedno sa Salom otišao u historiju i pripada zauvijek samo njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi