Zadnji gol Emiliana Sale pokazuje svu ljubav njega i navijača Nantesa

Nevjerovatna strast i emocije

Zadnji gol Emiliana Sale pokazuje svu ljubav njega i navijača Nantesa

E. Čaušević

Fudbaleri Nantesa danas igraju pred svojim navijačima protiv Nimesa utakmicu 24. kola francuske Ligue 1 koja će biti u znaku argentinskog napadača Emiliana Sale.

Emiliano Sala je prvi dio sezone igrao u dresu Nantesa, ali je onda prošlog mjeseca napustio ovaj klub i potpisao za Cardiff. Međutim, na putu prema Velsu avion u kojem je bio ovaj napadač se srušio u Engleski kanal te dvije sedmice kasnije pronađeno je Salino tijelo i potvrđeno da je on poginuo.

Smrt ovog napadača itekako je potresla fudbalski svijet, a to se posebno odnosi na igrače i navijače Nantesa. Klub u kojem je Sala vjerovatno igrao i najbolji fudbal u svojoj karijeri je odlučio na pravi način da se oprosti od čovjeka koji je prerano otišao.

Nantes će današnji meč apsolutno posvetiti Emilianu Sali koji je tako ušao u legendu francuskog kluba. Odlučeno je da će broj devet biti povučen iz upotrebe jer je to broj koji je nosio Sala, te će igrači ovog tima ugrati u crnim dresovima koji su posebno napravljeni za ovu utakmicu.

Pred današnju utakmicu na društvenim mrežama se pojavio posljednji gol kojeg je postigao Emiliano Sala u dresu Nantesa, ali i svom životu. Na jednom videu se vidi nevjerovatna ljubav argentinskog napadača prema Nantesu, ali i navijača ovog kluba prema njemu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj gol Sala je postigao krajem prošle godine u duelu protiv Marseillea koji je Nantes nakon preokreta dobio sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi