Vincent Tan ponudio pomoć porodici Emiliana Sala

Želi platiti prevoz tijela do Argentine

Vincent Tan ponudio pomoć porodici Emiliana Sala

E. Čaušević

Sahrana argentinskog napadača Emiliana Sale trebala bi biti naredne sedmice u Argentini.

Sala je život izgubio u padu aviona koji se srušio u more dok je bio na putu iz Nantesa prema Cardiffu. Samo nekoliko dana prije toga ovaj Argentinac je ostvario transfer karijere jer je za 17 miliona eura potpisao za Cardiff. Ipak, nažalost debi u ovom klubu iz Velsa nikada nije dočekao.

Tijelo argentinskog napadača pronađeno je prije nekoliko dana u olupini aviona na dnu mora, a porodica je potvrdila da se radi o Emilianu Sali. Smrt ovog napadača je uzdrmala fudbalsku javnost, a posebno igrače i navijače Nantesa i Cardiffa.

O svemu je govorio i vlasnik Cardiffa, Vincent Tan, koji je u BiH poznatiji kao vlasnik FK Sarajevo. Tan je izjavio da je nevjerovatno tužan zbog svega što se desilo, te je otkrio da je ponudio pomoć porodici argentinskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neka Emiliano počiva u miru. Veoma sam tužan zbog ove tragedije. Ovaj mladić bi bio izuzetno sretan i uspješan u Cardiffu i siguran sam u to. Nastavljamo istragu da otkrijemo zašto je došlo do pada aviona i tu smo da pomognemo njegovoj porodici. Ponudio sam da platim troškove prevoza njegovog tijela u Argentinu. On će uvijek biti s nama, a njegova duša u našim srcima. Treba sada dati veliku podršku njegovoj porodici jer je njema sigurno najteže", rekao je Tan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi