Mbappe i Giroud srušili Holandiju, Kipar koban i za Slovence

Liga nacija, 2. kolo

Mbappe i Giroud srušili Holandiju, Kipar koban i za Slovence

U terminu od 20:45 sati odigrane su tri utakmice 2. kola Lige nacija, a daleko najatraktivniji duel odigran je u Parizu gdje su se sastali Francuska i Holandija.

Svjetski prvaci iz Rusije su po rezultatu teško, ali zapravo rutinski savladali Holanđane sa 2:1 a u vodstvo su stigli već u 14. minuti kada je Mbappe iskoristio asistenciju Matuidija i zabio za 1:0.

Redale su se šanse pred golom Cillessena, ali Francuzi nisu otišli na 2:0 već su primili gol iz prvog pokušaja gostiju u okvir gola. Igrao se 67. minut kada je iskusni Babel vratio stvari na početak.

Francuska je igrala strpljivo i čekala pravu šansu koja se ukazala u 75. minuti. Mendy je prošao po strani i centrirao, a Giroud uhvatio sjajan volej i iz vrlo teške pozicije zabio za pobjedu Trikolora od 2:1. Za napadača Chelseaja je to bio prvi gol za Francusku nakon oktobra 2017. godine i više od 1000 minuta provedenih na terenu.

Svoj meč Lige nacija u Grupi C igrala je i Slovenije, koja je u Nikoziji izgubila od Kipra sa 2:1. Vodili su Slovenci golom Berića iz 54. minute, a u 69. je Sotoirou poravnao na 1:1. Kiprani, za koje nas vežu loše uspomene iz nekih proteklih kvalifikacionih ciklusa, su u 90. minuti stigli do potpunog preokreta i pobjede a strijelac za 2:1 bio je Stojanović koji je postigao autogol.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U Grupi D, Lihtenštajn je na svom terenu bio bolji od Gibraltara sa 2:0. Strijelci su bili Salanović u 32. i Wieser 72. minuti.

Top Komentari

Griezmann
Rutinski je paša moj 2-3 gola razlike. Ako gledamo ovako onda je i BiH rutinski dobila Irsku.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi