"Da Zidane tada nije udario Materazzija sad ja ne bih mogao reći da sam svjetski prvak"

Buffon se prisjetio finala Mundijala iz 2006. godine

"Da Zidane tada nije udario Materazzija sad ja ne bih mogao reći da sam svjetski prvak"

Endin Čaušević

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon prisjetio se finala Svjetskog prvenstva iz 2006. godine kada je Italija pobijedila Francusku nakon penala.

Trikolori su odlično počeli utakmicu kada je Zinedine Zidane iz penala pogodio za 1:0 i činilo se da će Francuzi lagano doći do titule. Ipak, u drugom poluvremenu desio se trenutak koji je promijenio tok utakmice kada je crveni karton dobio Zidane nakon što je glavom udario Marca Materazzija.

Buffon je u izjavi za francuske medije rekao da je siguran da Italija ne bi osvojila zlato na Mundijalu u Njemačkoj da je Zidane ostao ne terenu, te da je bio šokiran kada je vidio šta se dešavalo između kapitena Francuske i defanzivca Italije.

"To je bila najvažnija utakmica u mojoj karijeri i kada sam odbranio taj penal Francuskoj bio sam na sedmom nebu. Ipak, sve se promijenilo kada je Zidane dobio otkaz. Da je on ostao na terenu siguran sam da bismo izgubili. Zizu je tada reagovao kao sportista i taj trenutak nam je pomogao jer smo bili u izuzetnoj krizi. Žao mi je što je otišao na takav način, ali da nije toga bilo sada ne bih mogao reći da sam svjetski prvak", rekao je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi