Ko je krivac što je Zidane napustio Real Madrid?

Perez donio odluku

Ko je krivac što je Zidane napustio Real Madrid?

E. Čaušević

Real Madrid sezonu nije otvorio na najbolji način i jasno je da se nalaze u rezultatskoj krizi.

Navijači kraljevskog kluba smatraju da Florentino Perez nije smio pustiti Zinedinea Zidanea da napusti ekipu na kraju prošle sezone, te da Julen Lopetegui jednostavno nije dorastao zadatku da vodi Real. Zidane je sve iznenadio odlukom da napusti Real, te je poručio da mu jednostavno treba novi izazov u karijeri.

Međutim, španski mediji prenose da je Zidane imao namjeru da ostane, ali je planirao nekoliko promjena u ekipi. Francuski stručnjak nije želio da Cristiano Ronaldo napušta Santiago Bernabeu, ali je zato prekrižio Garetha Balea. Od zarađenog novca htio je pokušati dovesti Salaha, Hazarda ili Kanea, no od toga nije bilo ništa.

Ipak, ova odluka se nije svidjela Perezu koji je smatrao da Bale treba ostati. Na kraju je Zidane odlučio da digne sidro i napusti klub, a njegov odlazak sada se itekako osjeti u igri Kraljeva. Navodno, gol Balea u finalu Lige prvaka je bio odlučujući jer nakon toga Perez nije htio razgovarati sa Zidaneom na tu temu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi