Dali mu novi nadimak: I igrači Leicestera ismijavaju Mahreza

Alžircu su sve lađe potonule

Dali mu novi nadimak: I igrači Leicestera ismijavaju Mahreza

Endin Čaušević

Riyad Mahrez već dva dana ne pojavljuje se na treninzima Leicestera nakon što je engleski klub odbio da ga proda u januarskom prelaznom roku Manchester Cityju.

Mahrez je po treći put zatražio transfer od kluba jer vjeruje da je spreman za novi iskorak u karijeri, ali vlasnici Leicestera su ga još jednom iznevjerili. Alžirac je bio siguran da će karijeru nastaviti u Cityju, no Građani su odustali nakon što je Leicester odbio tri ponude i konstantno povećavao cijenu za Mahreza.

Na kraju je Leicester uspio zadržati Mahreza, ali je alžirski fudbaler odlučio da ih bojkotuje zbog toga i nije se pojavio jučer i danas na treninzima. Mahrez je u posljednja tri prelazna roka bio na korak od odlaska, ali svaki put vlasnici Leicestera bi namjerno sve zaustavili.

Na račun Mahreza počeli su se šaliti i njegovi saigrači iz Leicestera koji su mu već dali nadimak Viktor Navorski. To je lik iz filma Terminal kojeg tumači Tom Hanks, a koji je zaglavljen na aerodromu nakon što nije uspio da uđe u Ameriku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sličnu sudbinu ima i Mahrez koji već tri transfer roka čeka na aerodromu u Leicesteru kako bi napustio klub. Prvo je čekirao letove za Madrid i Pariz, a nakon što je to propalo na kraju ništa bolje nije prošao ni "let" za Manchester.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti