Leicester žestoko kažnjava Mahreza
Foto: EPA

Ostaje bez dvije sedmične plate

Leicester žestoko kažnjava Mahreza

M. Šljivak

Alžirski fudbaler Riyad Mahrez već treći dan odbija trenirati sa ostatkom ekipe Leicestera.

Sjajni veznjak je ljut na rukovodstvo tima što mu nisu dozvolili odlazak u redove Manchester Cityja, koji je za njegove usluge nudio 65 miliona funti.

Čelnici Lisica su smatrali da je to premalo novca i od Građana su tražili nevjerovatnih 95 miliona funti i jednog fudbalera, što je na kraju i za City bilo previše i tim iz Manchestera je odustao od dovođenja Mahreza.

Alžirac iz protesta odbija trenirati. Nije se pojavljivao na treninzima protekla tri dana, a klub će ga zbog toga žestoko i kazniti. Ostaće 26-godišnji fudbaler bez dvije sedmične plate, a cifra koju će platiti je oko 200.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mahrez je i ove sezone zaista fantastičan u dresu Leicestera. Odigrao je ukupno 27 utakmica i postigao je devet golova uz devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi